Last news in Fakti

27 Март, 2022 16:47 1 513 4

Какъв ден за българския спорт: Александър Донски също с турнирен триумф

  • александър донски-
  • алекс донски-
  • монастир тунис-
  • монстатир-
  • itf-
  • титла

Това е втора титла на сингъл на Донски от турнири на ITF

Какъв ден за българския спорт: Александър Донски също с турнирен триумф - 1
Александър Донски

Българският тенисист Александър Донски спечели титлата на турнира в Монастир (Тунис) след победа с 6:2, 5:7, 6:3 над французина Теренс Атман. Успехът му гарантира рекордно класиране в световната ранглиста през следващата седмица. Донски ще се изкачи с около 80 места, до момента най-високата му позиция е №562.

В началото на седмицата турнирът в Монастир беше прекъснат заради проливни дъждове и се наложи да приключи при по-интензивна програма. Алекс постигна четири последователни победи на Фючърс надпреварата, включително и такава срещу топ поставения на четвъртфиналите, за да се изправи в битката за трофея срещу Теронс Атман от Франция.

Това е втора титла на сингъл на Донски от турнири на ITF. През 2019 г. той триумфира на турнира в Претория с награден фонд от 15 хиляди долара.

За деня това е трети сериозен български успех! Преди да съобщим за Донски, от ФАКТИ ви информирахме, че Ивет Горанова (карате) спечели злато в Словакия, а сестри Стоеви спечелиха турнира по бадминтон в Базел (Швейцария).


Поставете оценка:
Оценка 5 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Загрижен

    9 6 Отговор
    Браво на юнака! Да си гледа тениса и да не тръгва по стъпките на оня, дето две изречения на български не може да каже...
  • 2 хаха

    5 6 Отговор
    Триумф, подвиг, сенназия, грандиозен успех... И накрая какво?! 562 място?! Малко не преувеличавате ли с думкането на тъпани? Като качи още 500 места в ранглистата, тогава го хвалете толкова

    Коментиран от #3

  • 3 Гаглей

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "хаха":

    То от не къде се почва, к.Ртен
  • 4 Джаки

    0 2 Отговор
    На такъв тип турнири се пускат начинаещите тенисисти. Сори, ама на тази възраст да играеш фючърси...