Last news in Fakti

1 Април, 2022 21:30 887 7

Вицепрезидент на БФС: Който и да дойде начело на БФС, резултатът ще бъде същият без държавна помощ

  • атанас фурнаджиев-
  • бфс

Междувременно той призна, че се е отдръпнал от футбола в последните месеци

Вицепрезидент на БФС: Който и да дойде начело на БФС, резултатът ще бъде същият без държавна помощ - 1
Снимка: БГНЕС

Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев сподели в интервю за „България днес“, че няма особено значение кой ще ръководи българският футбол, докато държавата не започне да инвестира повече пари в развитието на детско-юношеския спорт.

Преди дни при юношите на Люксембург победиха Англия с 2:0. Тези малки държави инвестират много средства основно в детско-юношеския футбол и вече имат резултати. Да не говорим за една Исландия, която дава по €120 млн. на година във футбола. Техните деца се тренират от едни от най-добрите треньори. Заплащането им е между €10-15 хил. на месец. А нашите наставници в школите получават около хиляда лева, или 20-30 пъти по-малко. Футболът трябва да бъде държавна политика. Футболният съюз е само организатор на състезанията. Няма бюджет и средства, с които да финансира тези дейности. Няма никакво значение кой ще дойде в БФС, резултатът ще бъде същият“, каза Фурнаджиев.

Междувременно той призна, че умишлено се е отдръпнал от футбола в последните месеци, макар да не признава, че това се дължи на действията на настоящите му колеги.

Според него, казусът с президентския пост ще продължи с години, докато съдът не се произнесе категорично в едната или другата посока.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Qwerty

    8 1 Отговор
    Тоест, от вас файда нема! И ще върнете заплатите, нали? Или, как да ти разбираме ламерскити приказки?
  • 2 Ироничен

    7 1 Отговор
    Тези са бездънна каца за пари.
  • 3 тома

    6 1 Отговор
    Фурната така каза и за крадената Тойота на горанов че при нея всичко било наред а пък той не продава такива коли.Голям лъжец ей
  • 4 Айде,

    3 0 Отговор
    И тия ревнаа за пари! Когато си в криза спираш спорт, туризъм, култура и забавление и се съсредоточаваш върху оцеляването си. Като (ако дойдат отново) по-добри времена, откриваме шоуто.
  • 5 Марина

    1 1 Отговор
    Ти нали беше 2 години шеф ? Какво направи?
  • 6 333

    2 0 Отговор
    Има огромно значение кой е начело.
  • 7 Сандо

    0 1 Отговор
    Тя самата държава има нужда от помощ,че е вече на командно дишане,а тия искат и нея да оскубят както знаят и умеят.