Last news in Fakti

7 Април, 2022 19:30 600 1

Инфлацията може да доведе до увеличение на бюджета за тимовете във Formula 1

  • formula 1-
  • гориво-
  • инфлация

Оттам са заявили официално желанието си за покачване на тавана на разходите

Инфлацията може да доведе до увеличение на бюджета за тимовете във Formula 1 - 1
Снимка: БГНЕС

Светът отново се затяга около инфлацията в следствие на пандемията от COVID-19 и войната между Русия и Украйна, като това дава отражение дори във Formula 1. Отборите в състезанието дори са отправили официална молба към FIA, за да им бъде увеличен таванът на разходите със $7 млн., научихме от Eurosport.

Аргументът на автомобилистите е, че разходите за транспорт и резервни части са се увеличили значително с поскъпването на суровините на световните пазари.

За настоящата кампания разходите не бива да надвишават $142,4 млн. за 23-те старта през годината. Ако молбата бъде удовлетворена, тогава ще се доближим до историческия връх от $150 млн.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.