Last news in Fakti

17 Януари, 2023 20:03 1 500 0

Formula 1 официализира рекордния брой състезания през 2023 г.

  • formula 1

При това с отпадането от календара на Гран При на Китай

Formula 1 официализира рекордния брой състезания през 2023 г. - 1
Снимка: БГНЕС

Formula 1 официално обяви списъка с надпреварите, които ще решат тазгодишната титла в състезанието. 23-те дестинации са рекордни в историята при това въпреки отпадането на Гран При на Китай от календара.

Предсезонните тестове тази година ще се състоят в Сакхир, Бахрейн, между 23-25 февруари. Седмица по-късно (5 март) ще бъде даден официален старт именно с надпреварата в Сакхир.

Финалът ще се състои на 26 ноември в Абу Даби, а Гран При на Лас Вегас ще се включи за пръв път в сериите на 18 ноември.

Припомняме, че в Китай в момента се наблюдава поредна смъртоносна вълна от COVID-19. Това налага някои по-строги мерки за пътуване и рискът от изненадващ провал на етапа в страната е избегнат с поставянето на Гран При на Портимао, Португалия, вместо него.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА