Last news in Fakti

10 Януари, 2023 19:33 931 1

Серхио Перез се готви да води борба за титлата във Formula 1 срещу съотборника си в Red Bull - Макс Верстапен

  • red bull racing-
  • formula 1-
  • серхио перез-
  • макс верстапен

Двамата очевидно са сред най-добрите пилоти в състезанието

Серхио Перез се готви да води борба за титлата във Formula 1 срещу съотборника си в Red Bull - Макс Верстапен - 1
Снимка: БГНЕС

Двете поредни шампионски титли от Formula 1 за Макс Верстапен поставиха нидерландеца на върха, но съотборникът му в Red Bull Racing - Серхио Перез, изглежда е готов, за да предложи предизвикателство за трофея през идната кампания. Това призна самият мексиканец в интервю за официалната страница на Formula 1.

Работя постоянно за това. Смятам, че наистина зависи от комфорта, който ще почувствам с колата в началото на сезона. Миналата година беше така, но накрая ми се изплъзна. Мисля, че, като пилоти във Formula 1, ние постоянно трябва да работим върху нови предизвикателства. И все пак на моменти чувствам, че съм в най-добрата си форма. Много бих искал да пренеса това усещане и за старта на следващата година“, каза Перез.

През 2022 г. той изпусна сребърния медал в последното състезание, отстъпвайки в крайното класиране на Шарл Льоклер от Ferrari с 308 на 305 точки. Верстапен пък стана шампион няколко старта преди финала и завърши годината с 454 пункта.

За кратко имаше конфликт между съотборниците, тъй като в Бразилия Макс пренебрегна съветите на екипа си, за да помогне на Перез в борбата за шестото място. Впоследствие напрежението бе потушено, но е факт, че онези пропуснати точки не позволиха на Red Bull да постави двамата си пилоти на върха в подреждането.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.