Last news in Fakti

13 Април, 2022 15:20 1 577 8

Черно море: Има ли Чинков морално-волеви качества да ръководи мачове от елитен футбол?

  • черно море-
  • левски-
  • волен чинков-
  • футбол

"Моряците" пуснаха жалба срещу съдията на мача с Левски

Черно море: Има ли Чинков морално-волеви качества да ръководи мачове от елитен футбол? - 1
Снимка: ПФК Черно море

Отборът на Черно море входира официална жалба срещу съдийството на мача с Левски от 26-я кръг на първенството.

"Моряците" допуснаха поражение с 0:2 от "сините", а двубоят бе белязан от редица спорни съдийски решения в ущърб на варненци, пишат от Черно море на клубния си сайт.

"Апелираме за това да се действа адекватно в съответствие с Правилника на футболното съдийство и Правилата на играта футбол, да се отчете фактът, че в момента българският футбол на всички нива е с изключително лош имидж, има голямо обществено недоволство и до голяма степен това се дължи именно на неадекватно и поръчково съдийство, което НЕЗАБАВНО ТРЯБВА ДА СЕ ПРОМЕНИ. Също така, следва да бъде направен задълбочен анализ на съдията Чинков. Дали той има морално-волеви качества да ръководи срещи от елитен футбол под напрежение, или е международен съдия ,поради друга служебна обвързаност.

По презумпция съдиите са независими и следва да вземат решения по време на срещите, единствено въз основа на правилата на играта футбол, съдийския правилник и вътрешното си убеждение.

Също така, обръщаме внимание, че една стара и негативна практика, продължава, а именно при срещи с участие на отбор от гр. София, съдийската бригада е от същия град. Тази практика е абсолютно неприемлива , в разрез с етичните правила в спорта и трябва да бъде прекратена. Съдийската комисия следва да постави при равни условия участниците в надпреварата, а не по този начин да толерира един от тях в нарушение на принципите на честната игра.

Във видеото поместваме една малка, но съществена част от мача, в която футболисти на Левски не получават жълти картони, според критерия на Волен Чинков срещу играчи на Черно море. Дори има ситуация, в която играч на "сините" рита без топка Евгений Сердюк, но и това положение е подминато от рефера".


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НАХАЛНИЦИ

    5 15 Отговор
    Не съм Левскар, но варненци играха грубо, некоректно! Не му прави чест на Илиян Илиев, това все пак е спорт! Още в първите минути бяха им спестени картони! И стига с това реване, играха по слабо от левскарите!!!! Илиан и Стойчо - при цялото ми уважепие към футболните и треньорски качества трябва да разберат, че победите не трябва да са на всяка цена и с цената на всичко! Това е спорт, в края на краищата!!! Спрете с тези съдии, мислех, че ЦСКА ще детронира Лудогорец, радвах се, а то, с таз игра и .... вместо да види както казва народй "дъба в своите очи, гледа сламката в окото на другия ( в случая съдиите)""! Абе ти ги надиграй, вкарай им 3-4 гола ....

    Коментиран от #5, #8

  • 2 Благой

    6 15 Отговор
    Отборчето от Варна излезе с идеята да наритат всички футболисти на Левски ! Изключително груби селтаци ! По-голямо ритане не е имало ! Пълна корида ! Илиянчо, това ли ти беше великата тактическа мисъл и идея !?
  • 3 Капитан Америка

    16 3 Отговор
    Съдийството в този мач беше повече от скандално
  • 4 Чинков

    3 12 Отговор
    Е затова го плюхме Илиев щото няма грам срам. Тези престъпници им бяха малко картоните те не играха футбол а ръгби и сега реват. А Чинков не е от София, ама да пишат нещо си.
  • 5 Левскар

    3 13 Отговор

    До коментар #1 от "НАХАЛНИЦИ":

    Илиян е един клоун и после пита що публиката го плюе. Първо играят на картофена нива а не на стадион и БФС си затваря очите и им дава лиценз за Тича и второ на мач срещу Левски те не играха футбол а ръгби. Не ги е срам, нямам думи.
  • 6 Илияне

    7 3 Отговор
    Когато беше ритнитопко в Лефски , а после и треньор , не ти правеше впечатление постоянното съдийско подпиране на подуенци , а сега подпирали "софийските" отбори. Перуката и подопечните му подпират основно кравефермата и това се вижда и от луната даже.
  • 7 Гларуса

    9 0 Отговор
    воля има, морал няма, корумпиран боклук
  • 8 1913

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "НАХАЛНИЦИ":

    И аз не съм, но ФК Левски 1914 е по подпиран дори и от ФК Лудогорец 1945