Last news in Fakti

18 Април, 2022 13:42 771 0

Бенфика почти поднесе титлата на Порто след победа над шампиона Спортинг

  • бенфика-
  • спортинг лисабон-
  • порто-
  • футбол

Домакините от "Жозе Алваладе XXI" вече изостават с 9 точки от Порто, който има 82. Бенфика си гарантира поне 3-ото място с 67

Бенфика почти поднесе титлата на Порто след победа над шампиона Спортинг - 1
Снимка: БГНЕС

Четири кръга преди края на португалското първенство Порто е съвсем близо до шампионската титла, а това усещане се усили след снощната победа на Бенфика над Спортинг (Лисабон) с 2:0. Домакините от "Жозе Алваладе XXI" вече изостават с 9 точки от Порто, който има 82. Бенфика си гарантира поне 3-ото място с 67.

Бенфика почти поднесе титлата на Порто след победа над шампиона Спортинг
Снимка: БГНЕС

Шансовете на лъвовете и преди този мач не бяха особено големи, макар Порто да го чакат до края два тежки мача – с Брага и с Бенфика. Последното им поражение беше именно от Брага с 1:2 на 22 януари. Надеждите им бяха свързани с изключителното ниво на Пабло Сарабия и Паулиньо, всеки с по 11 гола до момента през този сезон. Но нищо от това не сработи в 97-те минути игра. Спортинг (Лисабон) нямаше кой знае какво надмощие срещу Бенфика и "орлите" заслужено ликуваха след голове на Даруин Нунес в 14-ата минута, както и на Жил Диаш във 2-ата минута на добавеното време след ново подаване на уругваеца Нунес.

Бенфика почти поднесе титлата на Порто след победа над шампиона Спортинг
Снимка: БГНЕС

Единствено пред Паулиньо се откри една възможност да вкара в началото на мача след подаване на Поте, но вратарят Влаходимос показа стабилност и улови. След това дойде попадението на Даруин Нунес след дълъг пас зад защитата на Ян Вертонген и от този момент до края домакините не успяха да обърнат хода на срещата.

По-рано през деня Порто разгроми със 7:0 Портимонензе с хеттрик на иранския нападател Мехди Тареми, два гола добави Еванилсон и по един Марко Груич и ветерана Пепе.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА