Last news in Fakti

20 Април, 2022 13:54 2 401 2

Убиха лекоатлетка! Основен заподозрян е нейният интимен приятел!

  • дамарис мути мутуа-
  • лека атлетика-
  • спорт-
  • убийство

Мути Мутуа, която се състезава в бяганията на дълги разстояния и представлява Бахрейн, е била намерена мъртва в дома на Фай

Убиха лекоатлетка! Основен заподозрян е нейният интимен приятел! - 1
Снимка:

Кенийската лекоатлетка Дамарис Мути Мутуа е била убита в град Итен в родината си. Новината беше съобщена от местната полиция. Властите допълват, че основен заподозрян е нейният интимен приятел Коки Фай, който е обявен за издирване.

Мути Мутуа, която се състезава в бяганията на дълги разстояния и представлява Бахрейн, е била намерена мъртва в дома на Фай. Според шефа на полицията в окръг Кейо - Том Маруко, убийството е станало през уикенда. Той твърди, че Коки Фай вероятно вече е напуснал пределите на Кения.

Трагедията с Дамарис Мути Мутуа идва половин година след друго убийство на известна лекоатлетка в същия град Итен. През октомври 2021 г. двукратната бронзова медалистка от световни първенства Агнес Тироп беше намушкана в дома си.

Гаджето на Тироп беше арестуван и е обвинен в убийството. Нейната смърт накара мнозина в Кения публично да заговорят за вкоренен проблем в местното общество, свързан с домашното насилие.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кои те бе авторе

    0 0 Отговор
    Като заподозряния е 1😂😂😂😂
  • 2 Путин ли

    3 0 Отговор
    Я Паси да се изкаже