Last news in Fakti

21 Април, 2022 12:17 779 1

Скандален играч попадна в „Залата на славата“ във Висшата лига

  • зала на славата-
  • висша лига-
  • венсант компани

Решението шокира мнозина от футболните запалянковци по света

Английската Висша лига представи шест нови попълнения към „Залата на славата“ днес, а едно име от тях изпъква сериозно, но все по грешните причини. Венсант Компани бе избран от феновете на публично гласуване, за да се нареди сред най-великите имена, играли някога в елитната дивизия на Англия.

Белгиецът изигра 265 мача във Висшата лига, в които записа 94 „сухи мрежи“, 18 гола и 4 титли с екипа на Манчестър Сити. Емблемата на кариерата му бе един гол срещу Манчестър Юнайтед през 2012 г., с който бе подсигурена първата шампионска титла на „гражданите“ от 44 години.

Скандалното обаче е, че той на практика записа 3-4 силни години в шампионата, като в голяма част от кариерата си бе използван на различни позиции, за да запълва проблемните зони в центъра на терена и в дефанзивния вал на клуба. Той попадна в „Залата на славата“ преди защитници от ранга на Тони Адамс, Джон Тери, Неманя Видич, Рио Фърдинанд, Сол Кембъл, Ашли Коул, Джейми Карагър и дори Фил Невил. Всеки един от тях е оставил далеч по-дълбока следа от тази на Компани. Дори Видич на два пъти печели приза за „Играч на сезона“, изравнявайки по този показател Тиери Анри и Кристияно Роналдо.

Що се отнася до останалите играчи, които бяха удостоени с честта да бъдат сред най-великите играчи на Висшата лига, няма никакъв спор, че Иън Райт, Пол Скоулс, Дидие Дрогба, Петер Шмайхел и Серхио Агуеро са повече от заслужили. Шампионатът дори не би бил същият без тях.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ффхйн

    2 0 Отговор
    Той защитник какви сухи мрежи