Last news in Fakti

24 Май, 2022 18:03 2 082 8

Юсуфа Яфа за инцидента със Стойне Манолов: Той ме удари в съблекалнята, а 30 полицаи не направиха нищо

  • царско село-
  • стойне манолов-
  • ясуфа яфа

Нападателят на Царско село проговори за случая в социалните мрежи

Юсуфа Яфа за инцидента със Стойне Манолов: Той ме удари в съблекалнята, а 30 полицаи не направиха нищо - 1
Снимка: Shutterstock

Скандалът около последния мач в елита на Царско село продължава да се разраства, като този път Юсуфа Яфа проговори за инцидента със Стойне Манолов в социалните мрежи, правейки някои шокиращи разкрития.

Ето и текстът, който играчът публикува в Instagram, цитиран от Gong:

Позиционирах топката, за да изпълня дузпата и "капитанът" дойде отнякъде с желанието той да стори това. По време на тренировки, когато упражняваме дузпи, никога не съм го виждал да бие. Той взе топката, която си бях нагласил. Бях изненадан и го попитах защо го прави.

Когато разбрах, че той мисли единствено за себе си, а не за отбора, взех топката обратно и казах, че аз ще поема отговорността. В тази ситуация във футбола, когато играч вземе топката и е сигурен, че ще вкара, неговите съотборници трябва да го подкрепят. Но, както изглежда, тук капитанът и моите съотборници мислят само за собствения си интерес.

В този момент си помислих, че не искам моят отбор да изпадне и затова исках да изпълня дузпата - с ясната мисъл за отговорността, която поемам. Така прави един истински мъж! "Капитанът" го прие лично. В един отбор капитанът не се поставя над своите съотборници. В конкретната ситуация истинският капитан щеше да каже "Ти изпълни дузпата и дори да пропуснеш, целият отбор е с теб".

Получи се цирк, който никога не бях виждал през живота си. Накрая те решиха, че ще ми позволят да изпълня дузпата, а това, което се случи впоследствие, дори не можех да си го представя. Президентът на клуба влезе на терена и се нахвърли върху мен. Това ми дойде твърде много - беше ясно, че тук вече не става въпрос за спорта.

Оставих топката на който иска да изпълни дузпата и той (Стойне Манолов) ме изгони от терена, без дори да съм получил червен картон. Мачът продължаваше, а съдията и полицаите му позволиха да нахлуе на игрището. Усетих, че нещо не е наред и се отправих към съблекалнята. Той започна да ме блъска без причина, да ме стиска силно за врата и го попитах какъв е проблемът му с мен, след като не съм направил нищо лошо. Бях шокиран и не осъзнавах какво се случва.

Докато напусках игрището, треньорът на вратарите заплаши живота ми, че ако не изляза, ще ме убие. Той каза "Напусни преди да те убия!". В крайна сметка "капитанът" взе топката, за да изпълни дузпата и я пропусна, с което тимът изпадна във втора дивизия. Бях много ядосан. Президентът ме последва в съблекалнята и ме удари по-силно отколкото на терена. Имаше над 30 полицаи на стадиона и никой не направи нищо!"

Въпросната дузпа бе отсъдена в добавеното време на срещата с Локомотив София. Яфа влиза десетина минути по-рано от резервната скамейка, а след това получава възможност да стреля от бялата точка, но Мартин Кавдански влиза в спор с него, слизайки от трибуните, за да влезе във физическа саморазправа със своя футболист.

По-късно Манолев обяви, че спира да финансира Царско село, като така клубът спира да съществува, а от БФС го наказаха за деянията му.

Остават огромни съмнения за „черно тото“ с оглед цялата небивала ситуация, която стигна дори до медиите извън България.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тома

    29 0 Отговор
    Ами няма кой да разследва този ром стойнето за черно тото за това е такъв силен
  • 2 Даниел

    24 0 Отговор
    Минаха няколко дни от случката,но никой футболен човек или дори прокуратурата не се интересуват от случая!Повече от ясно е ,че Яффа не е знаел,че не трябва да вкарва гол и Манолов реши ,че трябва да попречи на всяка цена от дузпата да не произлезе гол за неговия отбор.Чудно ми е как съдията е описал случката ,защо след като футболиста не е изгонен с червен картон допусна да излезе от игрището??!!
  • 3 Колко е

    5 0 Отговор
    Бил коефициент за равен?

    Коментиран от #5

  • 4 Порно

    7 0 Отговор
    Какви съмнения, тя работата брутално ясна.
  • 5 Нямам Срам

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Колко е":

    Няма да е много сигурно стандартен 2.8 до 3.2 а ако е играл на равен над 1.5 там минава 4 със сигурност
  • 6 Един

    1 0 Отговор
    Познат ми го каза ,че мача е бетон 2/Х на развитие и точен резултат 1:1.
  • 7 Бай уъъъййй

    1 0 Отговор
    А е.а ли те братцет
  • 8 РИТОРИЧНО☝

    1 0 Отговор
    НА ТОВА СЕ КАЗВА „СЕЛО ЦАРСКО”😀😀