Last news in Fakti

1 Юни, 2022 00:46 9 147 16

Боби Михайлов опитал да източи средства от УЕФА през игрища за футбол и автобус за националите

  • борислав михайлов-
  • бфс-
  • уефа

Опитите за порочни схеми датират още от 2005 г., когато е вицепрезидент на БФС

Боби Михайлов опитал да източи средства от УЕФА през игрища за футбол и автобус за националите - 1
Снимка: БГНЕС

Президентът на БФС - Борислав Михайлов, стана обект на поредно тежко обвинение от страна на разследващия сайт Bird, като този път името му е замесено в два неуспешни опита за прилагане на порочни схеми с пари от УЕФА.

През 2005 г. в ролята си на вицепрезидент Михайлов поема управлението на проект за 1 млн. швейцарски франка, с които трябва да се построят 40 малки игрища за футбол из цялата страна по програмата „ХетТрик“. Тогавашният президент на родната федерация - Иван Славков, възлага проекта на своя заместник, а той на свой ред прави предложение към международната федерация, за да бъдат построени 30 игрища срещу 900 хил. швейцарски франка, но получава отказ с аргумента, че в Румъния и Турция е реализиран същият проект. По-късно той се опитва да осигури през същата програма нов автобус за националния отбор срещу 500 хил. швейцарски франка. Отново УЕФА отказва, тъй като идеята е прекалено скъпа за целите на превозното средство.

Документацията за въпросните схеми е документирана от изтеклите кореспонденции от UEFALeaks, в които конфиденциална информация достига до очите на международния журналистически антикорупционен консорциум - OCCRP.

Първият успешен проект на Борислав Михайлов е строежът на Националния тренировъчен център по футбол в полите на Витоша, който обаче отнема 11 години за реализация и милиони от програмите на УЕФА за развитие на футбола у нас. Проточването на строежа обаче кара бившият президент на европейската централа - Мишел Платини, да изпрати предупредително писмо до БФС през 2013 г., в което дори е заявен риск от прекратяване на финансирането. През 2016 г. при откриването на базата бившият национален вратар обявява, че общата стойност на проекта е €9,5 млн., но по документи са преведени €11,5 млн. В същото време фирмата „Водстрой“, която е свързвана с депутата от ДПС - Делян Пеевски, реализира строежа.

Целият материал с всички подробности може да откриете тук!


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 33 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Перукан е

    76 5 Отговор
    Пияница и мошенник
  • 3 Вие сега ли го разбрахте това

    59 3 Отговор
    Добро утро. И той и Боримиров заедно с Таки са в тези игри

    Коментиран от #7

  • 4 АНАКОНДА

    53 2 Отговор
    БОРИСЛАВ МИХАЙЛОВ и подобни съсипаха БГ ФУТБОЛЪТ
  • 5 бах Киро

    3 34 Отговор
    Абсолютно поръчкова статия към която дори няма интерес.И то не защото кючека е чистичък като момина сълза,а защото по корумпирана група и от неговата протяха ръчици към власта.Първо е нужен сериозен кандидат със сериозен екип и едва след това да се говори за смяна.Каква алтернатива може да е Митьо Фибата?То е просто смешно.Възможно е разбира се(както се очертава завръщане на ГРОБ) това ,че Асфалт Паша да прогони мокета от БФС(както го направи веднъж),но реално погледнато това по скоро създава проблеми отколкото да ги решава.
  • 6 Левски 1914

    5 32 Отговор
    Янкулов оставете Михайлов на мира. Пишете за къщата в Барселона, пишете как Ганчев и Стоичков на 09 09 2016 година ФАЛИРАХА цска и ощетиха държавата с 20 – 30 , а може и повече милиона, пишете как Бербатов накара фенове на МЕНТЕТО да хвърлят камъни по футболния съюз.
  • 7 Коко

    24 0 Отговор

    До коментар #3 от "Вие сега ли го разбрахте това":

    Изключително лошо впечатление правят тези хора, арогантното им отношение на успели ротни-топковци се демонстрира навсякъде. Със сигурност имаме много по-големи величия, които са по-скромни и по-умерени в поведение и изказвания. Личи си от далече че са изпълзяли от нищото, истинската им кариера е започнала след спортните им резултати. Като цяло, алкохолици и безделници. Но хитри……
  • 8 Красимир Петров

    25 1 Отговор
    Затвор за пияницата.
  • 9 Барбарон

    1 17 Отговор
    Сега пък 2005 година😊😊😊😊. Бербатов ти сериозно ли падна чак толкова ниско да платиш за тея доноси?
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 АА член

    6 1 Отговор
    Няма живот с алкохол!
  • 13 АА член

    9 1 Отговор
    Няма живот с алкохол Бобка.И на всяка хитрост и идва времето.
  • 14 Норге

    10 2 Отговор
    Този е позор за спорта и футбола.
  • 15 Боко Тиквата от Банкя

    5 0 Отговор
    Те Перуката и Тиквата 🎃🎃🎃и Мадридския Крадец Симеончо 2 са зодия близнаци, общото между тях - простотия, кражби, невежество и страст към алкохола особен Михайлов и Симеон, а 🎃🎃🎃 страст към платени плейметки
  • 16 Алито от София

    4 2 Отговор
    БОБИ ПЕРУКАТА ИЛИ СВЕТИЯТА НА ГЕЙ АРЕНА ПОДУЯНЕ ЛЕWCКИ ТРЯБВА ДА БЪДЕ РАЗСЛЕДВАН И БУТНАТ У ЗАТВОРА, СЕГА ГЕЙ АВЕРИТЕ МУ ЧЕ ПЛАЧАТ ДА НЕ ГО ПИПАТ ЩО АКО НЕ БЕШЕ ПЕРУКАТА ОЩЕ 1300 ГОДИНИ НЯМАШЕ ДА ИМА КУПА НА ГЕЙ АРЕНА ПОДУЯНЕ, ЩОМ Е ЛЕWCKАР ВЕДНАГА У ЗАТВОРА, ТРЯБВА ДА УМРЕ, ТОВА Е ИСТИНАТА ЗА ЗАКОНА ЗА КРАЖБА ОТ ФУТБОЛА НА БЪЛГАРИЯ, НЕ МОЖЕ ЦЯЛ ЖИВОТ БОЙКО БОРИСОВ ДА ГО ПАЗИ И КОМАНДВА