Last news in Fakti

16 Юни, 2022 23:03 2 004 2

Фаворитът за Мондиала в Катар не е вдигал трофея от 1986 г. насам

  • аржентина-
  • световно първенство-
  • катар 2022

Авторитетно издание посочи отборите с най-големи шансове за титлата

Фаворитът за Мондиала в Катар не е вдигал трофея от 1986 г. насам - 1
Снимка: БГНЕС

Световното първенство по футбол вече трябваше да е започнало, ако съдим по традицията в миналото, но за добро или лошо ФИФА избра тази година Катар да домакинства на турнира. Междувременно The Guardian реши да направи класация на отборите с най-големи шансове за успех и изненадващо посочи тим, който не е печелил състезанието от почти 40 години.

Британското издание се спря на Аржентина, като се позова на последните игри на страната в Копа Америка, квалификациите и триумфа над Италия за „Финалисима“ срещу Италия. Лионел Меси и компания ще се опитат да повторят успеха на Диего Марадона от 1986 г., когато бе последният успех на „гаучосите“ за най-престижния трофей в света на футбола.

На второ място вестникът постави Бразилия, като един от традиционните заподозрени. „Селесао“ има 5 титли в историята и е едноличен лидер в тази надпревара. В момента там играят звезди от ранга на Неймар, Алисон, Касемиро и Винисиус, така че няма да е никак шокиращо, ако се стигне до шестата.

Испания пък е трета в ранглистата на Guardian. Изминалите 20 години бяха белязани от няколко страхотни поколения испански национали, които прекроиха модерната игра завинаги. Сега обаче там ги няма фигури, като Шави, Иниеста, Торес, Рамос и Касияс, за да сме докрай убедени в трезвата преценка на вестника.

В топ 10 попадат, както следва, Нидерландия, Германия, Франция, Дания, Белгия, Португалия и Англия. Тук също има доста място за водене на спорове, но ще ги оставим за вас в секцията с коментарите.

Световното първенство в Катар ще започне на 21 ноември 2022 г. и ще приключи на 18 декември.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хххх

    5 4 Отговор
    Меси отново ще се провали.
  • 2 Милен

    2 2 Отговор
    С тази война която върви в момента явно "основният фаворит" ще е Украйна, освен ако не капитулира до тогава.