Last news in Fakti

16 Юни, 2022 20:18 1 557 0

Арсенал си гарантира първи сериозен трансфер това лято

  • фабио виейра-
  • арсенал-
  • порто

Португалски плеймейкър влиза в редиците на Микел Артета

Арсенал си гарантира първи сериозен трансфер това лято - 1
Снимка: БГНЕС

Арсенал най-накрая демонстрира някаква трансферна активност на пазара това лято, след като водещите тимове от Висшата лига побързаха да приключат рано с покупките си. Португалският журналист Педро Сепулверо обяви, че „артилеристите“ са постигнали пълно споразумение с Порто по сделката за плеймейкъра Фабио Виейра.

Съименникът с легендата на „топчиите“ - Патрик Виейра, ще струва около €35 млн., като са предвидени и бонуси, но интересното е, че те не покриват откупната му клауза в размер на €50 млн. Това означава, че ръководството на „драконите“ не е било прескочено в процеса.

Виейра ще подпише договор до 2027 г., ако в петък премине успешно медицинските прегледи в Лондон.

22-годишният халф попада в профила, който Микел Артета отдавна вече обяви, че му трябва, за да завърши плана си за центъра на терена. Той би трябвало да се впише отлично в партньорство с Мартин Йодегор и Томас Партей.

Що се отнася до статистическите показатели на Фабио Виейра, той вкара 7 гола и направи 16 асистенции през сезон 2021/22, като под ръководството на Серджо Консейсао бе използван в почти всички позиции от офанзивната част на полузащитата.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА