Last news in Fakti

17 Юли, 2022 15:59 2 620 5

Първи думи на Златното момиче на бокса след голямата новина

  • стойка кръстева-
  • спорт-
  • бебе-
  • бокс

На 13 юли олимпийската ни шампионка в бокса Стойка Кръстева роди момиченце

Първи думи на Златното момиче на бокса след голямата новина - 1
Снимка: БГНЕС

След дълго чакане най-щастливият ден за фамилия Кръстеви настъпи. На 13 юли олимпийската ни шампионка в бокса Стойка Кръстева роди момиченце. А преди ден бебето и неговата майка бяха изписани от болницата. Пред камерата на NOVA застанаха както самата Стойка Кръстева, така и бащата детето - Борил. И споделиха, че спортната кариера на българската боксьорка доскоро е билa препъникамък пред раждането на дете. Но сега са успели да сбъднат най-голямата си мечта.

Преди точно година, в разгара на лятото, Стойка Кръстева седна на боксовия трон. Тя спечели безапелационно олимпийското злато в Токио. И се превърна в първата българка, достигнала върха на най-големия световен спортен форум. У нас я посрещнаха като национален герой.

„Горда съм преди всичко, че съм накарала цял свят да стане на крака, да слуша българския химн“, сподели олимпийската ни шампионка и си пожела да стане майка.

„Със сигурност идване на дете е план номер едно, тъй като вече сме в напреднала възраст и това е нещото, което ни липсва", каза тогава боксьорката.

На 13 юли липсата беше запълнена. И Стойка роди своята Цветелина.

„Това просто не може да се сравни с нищо друго, олимпийският медал бледнее пред това нещо, това е най-голямото щастие на света“, категорична е Кръстева.

И би се радвала, ако това щастие тръгне някой ден по нейните стъпки.

„Със сигурност ще мине през залите, ще спортува, тъй като на мен това ми е работата, но нямаме някакви болни амбиции. Най-важното е да не се предава и да бъде добър човек“, откровена е Стойка и все пак уточнява, че най-важният урок самата тя е научила именно в боксовите зали. И ще се опита да възпита детето си във философията на спорта.

Докато Кръстева изкачваше стълбичката на олимпийската слава, съпругът ѝ я подкрепяше от България. Моментът бил труден за него, тъй като двамата никога не са се разделяли за толкова дълго. Признава, че спортната кариера на съпругата му дълго време е била препятствие пред раждането на дете. Днес е убеден, че чакането си е струвало.

„Със сигурност медалът, който Стойка завоюва е една голяма емоция, но бебето е на първо място. Със сигурност много ще бъде горда като разбере някой ден, че майка ѝ е олимпийска шампионка по бокс и уважаван спортист в България“, категоричен е Борил Кръстев.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боксерката стойка

    5 7 Отговор
    Слава на бойко борисов и герб!
  • 2 Стил

    10 2 Отговор
    Честито!
  • 3 инат

    10 3 Отговор
    Мъжко момиче. Невероятна психика. Родена победителка! Спортист, истински спортист. Само суперлативи за това момиче. Всички в семейството им да са здрави и щастливи. Заслужават много!
  • 4 незнайко

    2 3 Отговор
    Бърза ли са, защото ще заминават на запад след неделята !!! Купените книжки си показват РОГАТА !!!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.