Last news in Fakti

4 Август, 2022 14:44 951 1

Ла Лига не призна част от обявените приходи на Барселона

  • ла лига-
  • барселона-
  • футбол-
  • приходи

"Каталунците" отново не може да регистрират всичките си нови попълнения

Ла Лига не призна част от обявените приходи на Барселона - 1
Снимка:

Десет дни преди началото на новия сезон в Испания Барселона отново не може да регистрира всичките си нови попълнения. Причината за това е, че ръководството на Ла Лига не признава напълно счетоводството на каталунския клуб. Разминаването е на стойност 150 милиона евро.

Преди известно време Барселона продаде 25% от телевизионните си права за срок от 25 години. За тях клубът получи 517 милиона евро. Барселона обяви в добавка, че е генерирана обща капиталова печалба от 667 евро. Комисията за икономически контрол на Ла Лига обаче признава само първата сума от 517 млн. Това означава, че в Барселона трябва да намери други лостове, за да покрие тази разлика от 150 милиона и да може да регистрира петте си нови попълнения до момента (Кесие, Кристенсен, Левандовски, Кунде и Рафиня) плюс играчите с нови договори.

В следващите няколко дни ръководството на Барселона ще се опита да намали заплатите на някои от играчите, както по възможност и да се раздели с някои от тях. Освен това клубът е готов да продаде още 24,5% от своята продуцентска къща Barca Studios, което ще донесе още 100 милиона евро.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пламен

    2 0 Отговор
    Тези са като нашите цигани,грам не си правят сметката....