Last news in Fakti

27 Август, 2022 19:53 1 726 0

Юнайтед с нова победа, Каземиро дебютира

  • манчестър юнайтед-
  • саутхемптън-
  • каземиро

"Червените дяволи" измъкнаха трите точки от Саутхемптън

Манчестър Юнайтед постигна втора поредна победа във Висшата лига, спечелвайки с 1:0 гостуването на Саутхемптън в мач от четвъртия кръг. Трите точки срещу "светците" дойдоха след гол на Бруно Фернандеш в 55-ата минута.
Дебют за Юнайтед направи новото 70-милионно попълнение на Каземиро, който влезе като резерва в 80-ата минута.

Мениджърът Ерик тен Хаг очаквано заложи на титулярите от победата с 2:1 над Ливърпул в началото на седмицата. Хари Магуайър и Кристиано Роналдо отново бяха на пейката. Маркъс Рашфорд поведе атаката, подпомаган по крилата от Антони Еланга и Джейдън Санчо, предава blitz.bg/sport.

В 19-ата минута след центриране Бруно Фернандеш (на снимката) отклони с глава за Еланга, който нанесе удар, спасен от Гавин Базуну. След това топката отново попадна в краката на Фернандеш, чийто удар бе отразен от стража на домакините. Последва и изстрел на Кристиан Ериксен, но право в тялото на Армел Бела-Котчап.

Десет минути по-късно опасен удар на Че Адамс прелята над напречната греда на вратата на Де Хеа. В 38-ата минута Че Адамс беше оставен зад гърба на защитата, но стреля изключително слабо от малък ъгъл и първото полувреме завърши при нулево равенство.

Малко след началото на втората част Скот Мактоминей стреля към вратата на Саутхемптън, но ударът му беше спасен от Базуну. В 55-ата минута след остро подаване от фланга на Диого Далот, Бруно Фернандеш засече с от въздуха и отбеляза за 1:0.

Десет минути след попадението Джо Арибо стреля от близко разстояние, но рефлексът на Де Хеа спаси Манчестър Юнайтед.

Пет минути преди края на редовното време Бела-Котчап навлезе в наказателното поле на "червените дяволи" и стреля опасно, но покрай вратата. В четвъртата минута от добавеното време Секу Мара опита акробатично изпълнение със задна ножица, топката отиде право в тялото на Далот и гостите запазиха крехката си преднина до последния съдийски сигнал.

След успеха Юнайтед събра 6 точки и е на шестото място във временното класиране. Саутхемптън има 4 точки в актива си.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА