Last news in Fakti

28 Септември, 2022 14:44 1 984 4

Наредиха българин сред най-големите таланти на футбола

  • мартин георгиев-
  • футбол-
  • барселона-
  • талант

През това лято към „блаугранас“ се присъедини Мартин Георгиев от Славия и вече играе за академията на „лос кулес“

Почти три декади по-късно след големия триумф на Христо Стоичков със Златната топка, българските футболни фенове отново се надяват да видят свой сънародник, който да остави отпечатък в Барселона и испанския футбол.

През това лято към „блаугранас“ се присъедини Мартин Георгиев от Славия и вече играе за академията на „лос кулес“.

Мартин Георгиев е физически силен и в същото време способен да се впише към високите технически и тактически изисквания на Барселона. Бранителят беше един от ключовите футболисти на юношеския ни национален отбор по време на Европейското първенство, играно в Израел.

Именно заради това Георгиев беше посочен сред 60-те най-големи таланти в световния футбол според авторитетното английско издание The Guardian. Класацията е традиционна за британското издание и се прави на ежегодна база. Родените през 2005-а година Матис Тел и Антонио Нуса също са в тази престижна листа.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Малко са ни талантите!

    9 0 Отговор
    Като се върне да седне един ден с божинката перуканчето и богоизрисувания, и те да му изнесат една лекция какви грешки са направили че да стигнат до дъното! Поне едно полезно дело да свършат през живота си! И след това да седне два дена със Стилиян за да го научи как да го обича цяла Европа за професионализма и скромността!

    Коментиран от #2

  • 2 И накрая

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Малко са ни талантите!":

    да седне с бат Ицо да го научи да псува.

    Коментиран от #3

  • 3 България че прославя!

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "И накрая":

    Няма да става каруцар да се учи да псува като товарач на Сточна гара!
  • 4 Прада

    4 0 Отговор
    На всяко поколение пускат няколко човека да са успешни, че да има кво да му показват на окраденото стадо, вижте в ква хубава система живеем