Last news in Fakti

23 Октомври, 2022 10:34 709 2

Може ли Ботев (Пловдив) да обърка сметките на Лудогорец?

  • ботев пловдив-
  • лудогорец-
  • десподов

Кирил Десподов няма да може да вземе участие в мача

Отборите на Лудогорец и Ботев (Пловдив) се изправят един срещу друг в едно от дербитата на 15-ия кръг на efbet Лига. "Орлите" традиционно се борят за поредна титла, но към момента изпитват определени трудности. "Канарчетата" пък започнаха отчайващо сезона, но постепенно успяха да пооправят представянето си, но все още не са влезли в добра серия, предава sportal.bg.

Към момента Лудогорец заема трета позиция с 29 точки, но е с няколко мача по-малко от лидерите ЦСКА - София и ЦСКА 1948, като ако вземе отложените си срещи, ще излезе на първо място.

Неприятната новина за Лудогорец е, че една от звездите на отбора Кирил Десподов (на снимката) няма да може да вземе участие в мача, тъй като лекува нерв на бедрото. Доминик Янков пък е трайно контузен и все още се възстановява. Клод Гонсалвеш пък се завърна в няколко мача на втория тим на "орлите" и скоро трябва да бъде в кондиция да се завърне в първия състав.

Ботев от своя страна е с 13 точки и това му отрежда десето място. Първата шестица изглежда недостижимо далеч за пловдивчани към този момент. Играчите на Желко Копич се нуждаят от серия от победи, ако искат да стигнат до горната част на таблицата.

Ботев пък ще бъде без титулярния бранител Роберто Пунчец, който е с натрупани пет жълти картона. Тодор Неделев пък продължава да се възстновява от тежката травма в главата от лагера на националния отбор в Грузия.

През миналия сезон двата тима се срещнаха три пъти един срещу друг, като и в трите случая Лудогорец излезе победител - 3:1 и 2:1 като гост и 3:0 като домакин.

Мачове от 15-ия кръг на efbet Лига:

Арда (Кърджали) - Локомотив 1929 (София) - 2:2
Спартак (Вн) - Черно море 0:0
Славия - ЦСКА 1948 1:1
Левски - Локо (Пд) 1:1

Днес:
Ботев (Враца) - ЦСКА-София (16,45 часа Диема спорт)
Лудогорец - Ботев (Пд) (19,15 часа Диема спорт)

В понеделник:
Пирин (Бл) - Септември
Хебър - Берое


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 И двата отбора

    1 2 Отговор
    са трагично слаби
  • 2 Ветеринарен психолог

    1 0 Отговор
    Гаджето на лудогорец ще полегне кротко и с наведена глава .