4 Ноември, 2022 18:58 655 1

Септември и Хебър въртят 1:1 на "Васил Левски"

  • хебър-
  • септември софия-
  • футбол-
  • васил левски

Търтов откри резултата в 25-ата минута, а Кабов изравни четвърт час преди края

Септември и Хебър въртят 1:1 на "Васил Левски" - 1

Отборите на Септември и Хебър завършиха 1:1 в първи мач от 17-ия кръг на efbet Лига. Търтов откри резултата в 25-ата минута, а Кабов изравни четвърт час преди края.

Отборът на Септември започна по-добре мача и успя да упражни домакински натиск в първите минути. След два поредни корнера пред Дебърлиев, футболистите на Светослав Петров стигнаха и до първата си възможност за гол. Атанас Кабов проби отлично отляво, преодоля двама защитници на гостите и от самата аутлиния успя да намери Мартин Петков на границата на вратарското поле. Петков обаче не успя да отправи точен удар и парти топката покрай вратата.

Гостите отговориха с опасна атака, при която след центриране отляво, Асен Георгиев едва не си отбеляза автогол. Бранителят успя да отклони топката покрай собствената си врата, предотвратявайки по-сериозни опасности за своя вратар.

В 15-ата минута тимът Септември стигна до гол във вратата на гостите, но той бе отменен заради засада. Айкут Рамадан бе изведен по лявото крило, намери Мартин Петков, който от своя страна комбинира с Костадинов пред наказателното поле. Нападателят овладя и нахлу в пеналта, след което отправи точен удар. При подаването към Рамадан обаче, халфът бе зад отбраната на гостите, а ВАР потвърди решението на арбитъра.

Малко след това Костадинов имаше нова възможност да обстрелва вратата на Дебърлиев, но този път прати топката покрай левия страничен стълб.

Резултатът в мача бе открит от гостите в 25-ата минута на срещата. Илия Миланов направи фрапантна грешка при изнасянето на топката и позволи на Божуркин да му отнеме. Той се понесе по лявото крило и успя да намери Георги Търтов в наказателното поле. Той пое топката и с левия крак успя да стреля от малък ъгъл, прокарвайки топката между вратаря и бранител на домакините. Преди да влезе в мрежата, коженото кълбо се отклони в левия страничен стълб.

В 37-ата минута дойде и една от най-интересните ситуации в мача. Роберт Мазан от състава на гостите бе изгонен с директен червен картон, след като удари без топка Илия Миланов, който се строполи на земята. Мазан удари своя противник с рамо в гърба, а Миланов започна да се превива на терена. Главният рефер Кристиян Колев вдигна директен червен картон на играча на гостите, но след като сам прегледа ситуацията с помощта на ВАР, отмени първоначалното си решение и вместо червен картон, показа само жълт на Роберт Мазан.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Септември

    0 0 Отговор
    имат чудесен стадион, много добре поддържан