24 Ноември, 2022 09:17 3 317 0

Най-богатият човек във Великобритания пожела да купи Ман Юнайтед

  • джим ратклиф-
  • манчестър юнайтед-
  • великобритания-
  • футбол

Собственикът на химическия гигант Инеос имаше желание за придобие "червените дяволи" още през лятото, но тогава собствениците на клуба от семейство Глейзър отказаха

Най-богатият човек във Великобритания пожела да купи Ман Юнайтед - 1
Снимка:

Най-богатият човек във Великобритания сър Джим Ратклиф иска да купи Манчестър Юнайтед. Собственикът на химическия гигант Инеос имаше желание за придобие "червените дяволи" още през лятото, но тогава собствениците на клуба от семейство Глейзър отказаха. Сега обаче ситуацията е различна и американците вече обявиха, че пускат клуба за продажба и Ратклиф е готов с нова оферта, съобщава "Дейли Телеграф".

Шефовете на Юнайтед смятат да използват компанията Рейн Груп, която да помогне за намиране на нови инвеститори. Тя вече помогна за осъществавяне на сделката за продажбата на Челси. Ратклиф познава добре тази компания и няма проблем да работи с нея. Той обаче е притеснен, че семейство Глейзър искат нереално висока цена за Манчестър Юнайтед. Твърди се, че те желаят да получат 5 милиарда паунда, което според Ратклиф сериозно надхвърля реалната стойност на клуба в момента и се надява цената да бъде свалена. За пример Челси бе закупен от Тод Боели срещу 2,5 милиарда паунда.

Интересът на Джим Ратклиф към Манчестър Юнайтед не е само от бизнес гледна точка. Той е един от най-върлите привърженици на отбора, който подкрепя още от дете. Затова и желанието му да придобие клуба е повече от сериозно.

На хоризонта обаче има и още един проблем освен цената. Инеос вече притежава френския клуб Ница. А според разпоредбите на УЕФА два клуба, които имат един и същи собственик, нямат право да играят един срещу друг. А няма гаранция, че вбъдеще тези отбори няма да се срещнат в някой от евротурнирите.

Говори се също така, че сред потенциалните кандидати за придобиване на Манчестър Юнайтед може да бъдат част от тези, които не успяха в битката за акициите на Челси.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА