Last news in Fakti

30 Ноември, 2022 23:09 2 161 2

Мечтата на Мексико в Катар се скъса от жълтите картони и новата мода за безбожно дългите продължения

  • мексико-
  • саудитска арабия-
  • катар 2022

„Ацтеките“ няма да играят на елиминациите за пръв път от 44 години насам

Мечтата на Мексико в Катар се скъса от жълтите картони и новата мода за безбожно дългите продължения - 1
Снимка: БГНЕС

Мексико стори всичко по силите си срещу Саудитска Арабия, за да си извоюва правото да играе на 1/8-финалите на световното първенство по футбол в Катар, но победата с 1:2 не стигна, макар да имаше и друг любопитен фактор, който спря тима на Херардо Мартино.

„Ацтеките“ щяха да продължат напред, ако разликата в мача се бе запазила от 0:2, но и ако Полша бе получиха повече жълти картони срещу Аржентина при загубата с 0:2 на свой ред. Този необичаен сценарий щеше да влезе в сила за пръв път от зората на футбола, като спорт, когато са регистрирани няколко случая, в които изходът от дадено съперничество се е решавал с хвърляне на монета. Днес обаче не бе такъв ден.

Вместо това Хенри Мартинез и Луис Чавес се разписаха за северноамериканците, а в 95' Салем Ал Даусари вкара почетен гол за арабите, за да ни лиши от може би най-комичния развой на групова фаза в историята на световните финали.

Отпадането на Мексико на този етап от турнира се оказа първо за изминалите 44 години. Точно по тази причина селекционерът обяви преди срещата, че ще си подаде оставката и сега очакваме това да стане факт в близките часове.

Саудитска Арабия и Мексико напускат Катар, а Аржентина и Полша ще се насочат към 1/8-финалите след няколко дни.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дрън дрън та пляс

    2 1 Отговор
    Няма безбожно дълги продължения, сега има 90 минути игра с топката а не 70 минути игра и 20 лежане по терена и помотване при смяна

    Коментиран от #2

  • 2 Айде глупости

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Дрън дрън та пляс":

    Ако искат реално игрово време да го направят като в хокея . Със всяко спиране се спира и часовника.
    Като няма интерес от бавен, няма да има и бавен, а това ще доведе и до по- чиста игра.