Last news in Fakti

2 Декември, 2022 22:27 1 696 11

Полицейски произвол срещу британски журналист в Катар (ВИДЕО)

  • катар 2022-
  • полицейско насилие

Катрин Бейт е била заплашена с арест, ако публикува скандално видео на безредици край стадион „Ал Джануб“

Полицейски произвол срещу британски журналист в Катар (ВИДЕО) - 1
Снимка: Fakti.bg

Един от репортерите за Daily Mail в Катар - Катрин Бейт, е станала жертва на полицейски произвол около организацията на световното първенство по футбол. Това съобщава днес изданието.

Бейт става свидетел на безредици край стадион „Ал Джануб“, свързани с раздаването на безплатни билети за ганайски фенове, които трябва да посетят срещата между Гана и Уругвай в груповата фаза на турнира. Голяма група от тези фенове щурмува преградите в опит да нахлуе на трибуните, след като получава отказа от организаторите за достъп с оглед необузданото си поведение. Журналистката заснема част от събитията и ги изпраща на своите редактори в Англия.

Скоро след това Бейт е обградена от полиция и гардове, които я задържат на място и я принуждават да изтрие заснетите видеа, като я заплашват с арест. Тя показва своята журналистическа карта и разрешението да изпълнява служебните си задължения на територията на Катар в периода на футболния шампионат. Предоставената документация е дигитална и униформите настояват, че трябва да има писмено разрешение за подобна дейност.

Междувременно британката се обажда на своя ръководител, за да може да слуша всичко, което се случва в Доха в онзи момент.

Тя успява да изтрие разменените съобщения в своя WhatsApp профил преди да угоди на властите и да им покаже кореспонденцията с редакцията на вестника. Това изглежда убеждава катарската полиция и тя се разминава с престой в ареста.

Изданието не разкрива какви действия ще предприеме срещу полицейския произвол в Катар, но е сигурно, че този инцидент няма да остане без последствия, след като видеоклиповете достигнаха до публичното пространство и има аудио запис от превишаването на правата на органите на реда.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дааа

    25 7 Отговор
    Гейдържавите се чудят, как да окепазят домакините! Истината, е че организацията е перфектна и НЯМА пиянски и хулигански прояви, с изключение на ЛГБТ екстремистите!

    Коментиран от #2

  • 2 Дааа

    19 2 Отговор

    До коментар #1 от "Дааа":

    РS Не е късно да напуснат първенството!
  • 3 Станко

    18 2 Отговор
    Ударете и сто тояги и пращайте обратно в империята.

    Коментиран от #8

  • 4 А стига

    16 2 Отговор
    бе, да се оплача на на Ленчи Йончева или на ония китки от Репортери без мозък.
  • 5 Адам Хилтън

    16 3 Отговор
    В Лондон няма произвол на полицията - танцуват Макарената с мазохистите по парадите, и изобщо не си губят времето да разследват дори 1/3-та от битовата престъпност, или 99% от кражбите на коли - който иска да краде коли, да отива в Англия, явно е 99% легализирано. Чакаме Новият внос с нетърпение.

    Коментиран от #11

  • 6 парата прави играта

    6 11 Отговор
    А стига бее Катар и Саудитска арабия са сред най-спазващите правата на хората държави.Основното правило е ,че ако не слушкаш ще ти резнат главата или ръката в по-добрият случай.
  • 7 Убеден

    22 4 Отговор
    Че каквото и наказание да се наложи на който и да е британски журналист все ще му е малко
  • 8 Да бе

    9 0 Отговор

    До коментар #3 от "Станко":

    Явно ганайските фенове , а по скоро фенки, са и отказали секс, за това се е озлобила!
  • 9 Циник

    10 2 Отговор
    Всяка държава си има закони. Дори и журналистите са длъжни да ги спазват. Тая кифла си мисли, че още е в Британската Империя и светът е неин.
  • 10 Рошко

    8 1 Отговор
    Аз да питам преди да ми обвнвате и да се опитвате да ми промивате мозъка с английска и западна либерастия, някой може ли да ми изкара статистика със престъпленията при арабите и на запад например като педофилия кражби убийства изнасилвания под въздействието на алкохол за писани ите и пропагандата на долно пробни медии и тогава ги съдете
  • 11 Това за колите -

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Адам Хилтън":

    имам преки впечатления - огледайте се, вижте КОЙ кара кола с десен волан и странни номера... след месец колата е друга, "нововнос".