Last news in Fakti

9 Август, 2013 00:39 1 459 0

Ботев (Пд) игра достойно, но отпадна след 0:0 в Германия

  • ботев-
  • щутгарт-
  • лига европа
Ботев (Пд) игра достойно, но отпадна след 0:0 в Германия - 1
Снимка: БГНЕС

Отборът на Ботев (Пловдив) се представи на ниво срещу германския Щутгарт, но приключи участието си в евротурнирите след 0:0 на реванша от 3-ия квалификационен кръг на Лига Европа.

В първия двубой в Бургас "жълто-черните" завършиха 1:1 и така напуснаха турнира без загуба, заради отбелязания от съперника гол на чужд терен.

За българския тим това бе повече от достойно представяне на европейската сцена след 18-годишно отсъствие от нея. Пловдивчани играха в голяма част от двете срещи с именития си съперник като равен с равен, но малко не им достигна да направят големия пробив.

След като не се дадоха в домакинския мач срещу Щутгарт на стадион "Лазур", възпитаниците на Станимир Стоилов започнаха по идентичен начин и срещата-реванш на немска земя.

В първите минути на "Комтех Арена" в германското градче Гроссаспах не си личеше кой е фаворитът в сблъсъка, като гостите създадоха по-опасните ситуации.

След размяна на няколко атаки към двете врати, Ботев (Пловдив) пропусна чудесен шанс да открие резултата в 32-ата минута, след като трима играчи в жълто-черно не успяха да нанесат решаващ завършващ удар в наказателното поле.

Първо Мариян Огнянов не успя да стреля, топката му бе избита, като я пое Анисе и също не можа да играе с нея, а накрая Ромарио замахна да шутира, но вратарят Улрайх изби.

В 38-ата минута Ромарио излъга много добре двама защитници на Щутгарт и нанесе изстрел в очертанията, стражът изби, последва добавка на холандеца, но над вратата.

С равностойна игра и по-добри опции за гол на българския отбор, първото полувреме завърши без гол.

През втората част домакините се стегнаха и заиграха далеч по-опасно и концентрирано, оставяйки малко шансове за действия на "жълто-черните".

Влезлият като резерва Харник създаде напрежение за гостите като първо стреля, но вратарят Стаховяк спаси, а след това негово центриране отдясно се размина с нападателя Какау, който не успя да засече топката.

Между двете ситуации дойде поредната добра и неоползотворена ситуация за Ботев (Пд), но Анисе провали шанса по крайно разочароващ начин, след като останал сам на точката на дузпа не подаде на свободния Огнянов.

Срещата продължи с натиск на "швабите", а при последния шанс да стигнат да се стигне до гол за "канарчетата" Бобан Грънчаров бе в засада.

Македонският национал успя да прати топката в мрежата в 72-ата минута след подаване на Йордан Христов пред голлинията, но страничният рефер вдигна флага и попадението правилно не беше зачетено.

Последваха няколко смени и нови опити на Щутгарт да се подсигури с гол, но до такъв не се стигна и мачът приключи с нулево реми, което означаваше отпадане на Ботев (Пловдив), но с високо вдигната глава и без загуба в тази еврокампания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА