Last news in Fakti

19 Декември, 2022 18:03 1 652 4

Световната купа ще донесе €40 млн. на Аржентина

  • аржентина-
  • катар 2022-
  • фифа-
  • франция

Това е рекорд за носителя на титлата в историята

Световната купа ще донесе €40 млн. на Аржентина - 1
Снимка: БГНЕС

Аржентина ще прибере рекордната награда от €40 млн. за триумфа си на световното първенство по футбол в Катар, пише The Athletic.

ФИФА в сътрудничество с Катар успя да гарантира огромната сума от €415 млн. за всичките 32 участника в надпреварата тази зима.

Парите се разпределят поравно с оглед спечелените точки в групите и класирането във фазата на елиминациите, като логично най-голям дял ще бъде за „албиселесте“.

Франция ще прибере малко по-малко от €36 млн. за второто си място, докато Хърватия ще вземе €25,5 млн. за бронза, а Мароко си заслужи €23,5 млн. за участието във финалната четворка.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Госあ

    5 4 Отговор
    Тва е белото на зельо за седмица !
  • 2 🇧🇬⚡️🇪🇺💯

    6 1 Отговор
    Днес, отидох да чета Аржентинска Преса в “мрежата”, стотици хиляди, възможно милиони Аржентинци празнуват на улиците в цялата страна, буквално всенароден празник, повечето носят светло сините “екипи” на националният отбор и номер десет е “номер едно” сред морето от небесно сини фланелки.
    Нашата Преса, Медии просто ги е страх да покажат страна в която хората са щастливи и свободни.
    Отзвукът от Аржентина би налял още в “масло” в “огъня”, на българската “корумпирана политическа класа” и това е номер едно причината да не бъде побликувана една единствена снимка на всенародното празнуване в Аржентина по случай Световното по Футбол!
    Пак гласувайте за тези които от тридесет години Ви лъжат най безцеремонно, докато България тъне в нищета и разруха а за българският футбол и дума не може да бъде.
  • 3 Госあ

    6 0 Отговор
    А сега сериозно, докато ни подхвърлят някакви два милиарда, при всички такси които внасяме ( погромите над енергетиката ни, индустрията и селското стопанство няма да коментирам) при милиардите които даваме на сащ за чертежи, някой знае ли колко десетки милиарда са дадени на бандерите ? И колко още ще бъдат дадени ?! Покрай цялата кражба от европееца, тия 40 млн наистина са нищо.
  • 4 браво бе

    0 2 Отговор
    ама няма да напрви меси и останалите кравари/гаучоси/ по умни и по малко простаци видяхме всички и свето видя и чу нали.... ако не беше меркантилния рефер всички знаем от къде и как се появи не се знае знае ли се в тоя беше и ножа и баницата и свиреше като на свтба!!!!