19 Декември, 2022 19:03 2 511 3

Бензема сложи край на международната кариера навръх рождения си ден

  • карим бензема-
  • франция

Носителят на „Златната топка“ изчака и края на световното първенство

Бензема сложи край на международната кариера навръх рождения си ден - 1
Снимка: БГНЕС

Карим Бензема официално сложи край на кариерата си на френски национал, обявявайки своето решение в социалните мрежи.

Положих усилия и допусках грешки, за да бъда днес тук, където съм сега, и да се гордея от всичко! Написах своята история, а нашата приключи“, гласи публикацията му в Instagram.

View this post on Instagram

A post shared by Karim Benzema (@karimbenzema)

Носителят на „Златната топка“ днес навърши 35 години, докато пише тези си слова. Той изчака и края на световното първенство в Катар, където бившите му вече съотборници не успяха да се преборят повторно за титлата.

Бензема междувременно записа 97 мача с националния екип, в които отбеляза 37 попадения. Кариерата му обаче бе разделена на две за „петлите“. Той прекъсна изявите си за цели 6 години след скандал със съотборници, който накара националния селекционер да го изключи от сметките си чак до лятото на 2021 г. След това си върна титулярното място, наниза куп голове на Евро 2020, в квалификациите за Мондиала и в Лигата на нациите, но контузия не му позволи да играе в Катар и очевидно е усетил, че е време да сложи край.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тренер

    4 8 Отговор
    Поне. Бензема няма повече да пречи на Мбапе, видя се че е във вихъра си без него! Път на младите и приятна почивка на старите!
  • 2 един мармот завива глу пости в станиол

    15 5 Отговор
    Боже, а аз мислех, че Аржентина игра срещу Африка, а то било франция
  • 3 Истина

    15 2 Отговор
    Дешан трябваше да включи Бензема в състава на Франция на финала.