Last news in Fakti

17 Януари, 2023 16:33 2 346 0

Арсенал дава €85 млн. от парите за Мудрик в посока френски национал

  • муса диаби-
  • арсенал-
  • байер леверкузен

„Артилеристите“ очевидно имат отчайваща нужда от нов флангови нападател

Арсенал дава €85 млн. от парите за Мудрик в посока френски национал - 1
Снимка: БГНЕС

Арсенал може и да изгуби битката за Михайло Мудрик с Челси, след като градския съперник сложи €100 млн. на масата, но клубът продължава да си търси нов високопрофилен флангови нападател, като, според Sky Sports Germany, това може да бъде Муса Диаби от Байер Леверкузен.

23-годишният талант на „аспирините“ е обект на интерес още и на Нюкасъл Юнайтед, но „свраките“ на този етап стоят далеч от исканите €85 млн. за французина. „Артилеристите“ обаче са по-склонни да действат, защото времето от трансферния прозорец лети, а шампионските апетити на тима растат. За целта Микел Артета има нужда от широчина, ако иска да опази 8-те си точки аванс пред Манчестър Сити до края.

Диаби междувременно е част от Леверкузен от 2019 г. насам, когато срещу €15 млн. пристигна от ПСЖ, чийто юноша всъщност е. В резултат той се превърна в една от големите звезди на германския отбор и вече е на границата на 150 мача, в които е допринесъл с общо повече от 80 гола и асистенции.

Не е изненада, че „парижани“ до скоро също бяха свързвани с връщане на своето протеже, но мегаконтрактът на Килиан Мбапе направи така, че това стана трудна задача не само от финансова гледна точка.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА