Last news in Fakti

26 Януари, 2023 20:33 1 417 0

Гуардиола призна, че би обърнал гръб на Манчестър Сити заради Барселона, както Артета стори за Арсенал

  • хосеп гуардиола-
  • манчестър сити-
  • арсенал-
  • микел артета-
  • барселона

Испанецът никога не е крил, че „каталунците“ са клубът на сърцето му

Гуардиола призна, че би обърнал гръб на Манчестър Сити заради Барселона, както Артета стори за Арсенал - 1
Снимка: БГНЕС

Хосеп Гуардиола може и да покори Европа с Байерн Мюнхен и Манчестър Сити, но сърцето му продължава да е в Барселона цели 11 години след раздялата с клуба. Той сам потвърди това, опитвайки се да обясни ситуацията около Микел Артета и поемането на треньорската работа в Арсенал.

И аз, ако бях втори треньор или нещо подобно, и Барселона ми се обади, щях да отида там, защото това е моят клуб. Всеки има мечти и аз знам, че той отиде в своя клуб, клуба на мечтите му. Той беше фен на Арсенал, защото играеше там, беше капитан на отбора и обичаше тима“, обясни наставникът на „гражданите“ по време на днешната си пресконференция, цитиран от Football Transfers.

Артета бе асистент на Гуардиола в продължение на 3 години, като това бе първата му работа, след като се отказа от футбола през 2016 г. именно с екипа на „артилеристите“. През 2019 г. той получи възможност да застане начело и още в първия си сезон спечели ФА Къп, за да получи нужния кредит на доверие. Днес под негово ръководство виждаме една своеобразна революция на „Емиратс Стейдиъм“, защото „топчиите“ в индивидуален план все още са онзи посредствен тим след ерата на Арсен Венгер, но в отборно отношение са един от най-впечатляващите тимове в Европа.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА