Last news in Fakti

5 Февруари, 2023 19:30 2 168 9

Доминик Тийм: Джокович трябва да бъде смятан за най-великия тенисист на всички времена

  • новак джокович-
  • тенис на корт-
  • тенис-
  • доминик тийм-
  • australian open

Въпреки травма на мускул на бедрото, Джокович стана най-успешният играч в историята на Големия шлем миналата седмица, като се изравни с Надал с по 22 титли след рекордния си десети триумф на Откритото първенство на Австрали

Доминик Тийм: Джокович трябва да бъде смятан за най-великия тенисист на всички времена - 1
Снимка: БГНЕС

Доминик Тийм заяви, че Новак Джокович трябва да бъде смятан за най-великия тенисист на всички времена, изпреварвайки в класацията Роджър Федерер и Рафаел Надал.

Въпреки травма на мускул на бедрото, Джокович стана най-успешният играч в историята на Големия шлем миналата седмица, като се изравни с Надал с по 22 титли след рекордния си десети триумф на Откритото първенство на Австралия.

Заедно с 20-кратния победител в Големия шлем Федерер, Джокович и Надал се борят за определяне на най-великия играч в историята.

Шампионът от Откритото първенство на САЩ през 2020 година Тийм вярва, че броят на титлите в Шкела трябва да бъде решаващият фактор в класацията и е е уверен, че Джокович скоро ще остави зад гърба си двамата големи съперници.

"Според мен, титлите от Големия шлем трябва да бъдат основният критерий при определянето на най-добрите за всички времена, те са четирите най-важни турнира в тениса", каза австриецът, цитиран от ДПА.

"Всичко друго е ок, но не е същото. Шлемовете са това, което има значение, така че най-великият вероятно ще бъде този с най-много титли в тях. Не съм много изненадан от триумфа на Джокович в Мелбърн. Той все още изглежда млад физически и психически заради начина, по който се движи на корта. Все едно беше на 25 години. Трябва да бъдем честни, той е най-добрият, така че победата му не беше много изненадваща", коментира Тийм.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    19 10 Отговор
    Не е честно Джокович да играе срещу ваксинирани.Все едно да иде в женската лига.

    Коментиран от #9

  • 2 Ноле

    42 5 Отговор
    Нарита задниците на ваксинаторите от ковид-мафията.Поклон!
  • 3 Бъдещето е на славяните

    25 4 Отговор
    Това е, колкото и да се напъват някой.
  • 4 Сталин

    36 3 Отговор
    Джокович освен тенисист се оказа и голям мъж, единствен той не се инжектира с тая еврейска ваксина ,за разлика от нашия мушморок
  • 5 Не е така

    5 33 Отговор
    Джокович не е най-великия.
  • 6 така мисля

    6 25 Отговор
    Най-великият е РОДЖЪР ФЕДЕРЕР! Факт!!!
  • 7 Човек в 21 век

    11 1 Отговор
    Браво!
    Велик е!
  • 8 Край

    7 0 Отговор
    Ноле ще ги откаже от тениса. Така братята Кличко отказаха американците от големия бокс. Като години наред им биеха черните тюфлеци и те обявиха тежката категория за скучна. По интересен бил Мейудър. Като не побеждават -не играят.
  • 9 Еми

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Тогава, ваксинираните да отидат да играят в женската лига.