Last news in Fakti

11 Февруари, 2023 19:28 697 0

Георги Костадинов с пълен мач при нова победа на АПОЕЛ

  • георги-
  • костадинов-
  • апоел-
  • аек-
  • кипър-
  • футбол

Тимът му изостава на 2 точки от лидера АЕК    

Георги Костадинов с пълен мач при нова победа на АПОЕЛ - 1
Снимка: Личен архив

Българският полузащитник Георги Костадинов изигра пореден силен мач за АПОЕЛ (Никозия) срещу Еносис (Паралимни) в 23-ия кръг на кипърското първенство, а „жълто-сините“ спечелиха с 2:1. С днешния успех АПОЕЛ събра 52 точки, но изостава на 2 от лидера АЕК (Ларнака). На 3-ото място е ФК Пафос с 48, а съперниците днес от Паралимни са със 17 и ще се борят за оцеляването си.

Гостите от Никозия откриха резултата в 28-ата минута чрез новото си попълнение Федерико Македа. Бившият нападател на Манчестър Юнайтед отклони с глава центриране на крилото Бен Набуан от свободен удар. Само три минути по-късно българският дефанзивен халф на АПОЕЛ предотврати изравняване. Георги Костадинов получи жълт картон за фаул от страни до наказателното поле, като с това нарушение поправи грешка на защитата и попречи на играч на гостите да влезе под ъгъл в наказателното поле, предава БТА.

През второто полувреме играчите на Паралимни влязоха агресивно и опитаха да създадат проблеми на АПОЕЛ. В 53-ата минута те имаха и претенции за дузпа заради евентуална игра с ръка на Сушич на голлинията. Съдията Андреас Аргиру прегледа ситуацията с помощта на системата за видеоповторения (ВАР) и реши, че няма основание да я дава.

В 60-ата минута Бен Набуан удвои преднината на АПОЕЛ с мощен, отсечен удар от границата на наказателното поле. Той получи хубав пас от Далсио и прониза вратаря Никос Панайоту. Четвърт час преди края на срещата Мейра се добра до топката при меле около точката за изпълнение на дузпа и наказа стража на гостите. Тимът на Паралимни опита да стигне до равенството и се вдигна на тотален щурм, но нямаха късмет в две ситуации. Най-напред резервата Кациарис стреля, но Костадинов подложи крак. Секунди преди крайния съдийски сигнал пък Маврудис не уцели вратата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА