Last news in Fakti

19 Април, 2023 20:20 3 043 6

Бербатов коментира случая с Роналдо и назова проблемите в Юнайтед!

  • манчестър юнайтед-
  • димитър бербатов-
  • футбол-
  • кристиано роналдо

Той влезе в съблекалнята, в която имаше играчи като Кристиано Роналдо, Уейн Рууни, Райън Гигс, Пол Скоулс и Карлос Тевес, както и много други звезди

Бербатов коментира случая с Роналдо и назова проблемите в Юнайтед! - 1
Снимка:

Когато Димитър Бербатов се присъедини към Манчестър Юнайтед през 2008 г., "червените дяволи" бяха шампиони на Висшата лига и европейски клубен шампион. Той влезе в съблекалнята, в която имаше играчи като Кристиано Роналдо, Уейн Рууни, Райън Гигс, Пол Скоулс и Карлос Тевес, както и много други звезди.

Но след като изигра ролята си в годините на доминация на Юнайтед под ръководството на сър Алекс Фъргюсън и спечели две титли във Висшата лига, две Купи на лигата и достигна два пъти финал в Шампионската лига, българинът не е особено впечатлен от постиженията на отбора през този сезон.

Ерик тен Хаг спечели Карабао Къп, изведе Юнайтед до полуфиналите на ФА Къп и четвъртфиналите на Лига Европа, срещу Севиля в реванша в четвъртък след вълнуващо равенство 2:2 на "Олд Трафорд" миналата седмица. Димитър Бербатов говори за проблемите на отбора, както и какъв играч е нужен на тима на Ерик тен Хаг. Накрая нападателят коментира и случая с Кристиано Роналдо.

"Лудост ли е? Според мен Юнайтед трябва да се бори за първото място, както навремето. Очевидно времената се промениха, силата във футбола се измести. Но за Юнайтед това не трябва да се квалифицира като голям успех. Отборът трябва да се бори за големите неща отново и отново", сподели българинът.

За Бербатов късната капитулация на Юнайтед срещу Севиля показа колко път има все още отборът да измине.

"Когато говоря с хора и им разказвам истории за времето си в Юнайтед, думата, която винаги казвам, е концентрация. Тъй като това е думата, която сър Алекс ни каза точно преди да излезем на терена, концентрирайте се до 90-95 минути. Това понякога е проблемът, липсата на концентрация, когато водиш с 2:0 и си мислиш, че мачът е приключил. Е, не е. Не е, когато играеш срещу някой като Севиля", добави Бербатов.

"Мисля, че имат нужда от централен нападател. Някой, който може да носи голове. Купувате някой централен нападател и казвате, че това е човекът, който носи 25 гола. Имат нужда от някой такъв. Те трябва да отидат и да търсят класен голмайстор", коментира бившият нападател на "червените дяволи".

Откакто Роналдо напусна, Юнайтед има липси в атакуващ план. Въпреки че вече е в пълна форма, Антони Марсиал се бореше с контузии през целия сезон. Дошлият под наем Вегхорст е отбелязал само две попадения.

"Толкова е трудно, защото имаш нужда от някой, който ще вкарва голове. Някой, който ще бъде на подходящата възраст, за да може да се развива и да става все по-добър, и по-добър, и по-добър. Така че трябва да го използвате за години напред. За мен това е Осимен. Той има невероятен сезон и прави страхотни неща. Така че това е типът играч, който бих искал да видя за Юнайтед", сподели Бербатов.

"Не мисля, че привличането на Роналдо беше грешка, защото през първия сезон той отбеляза много голове. В съзнанието ми тази история беше за неразбиране и недостатъчно уважение от двете страни. Когато имате някой от ранга на Роналдо, който е жива легенда във футбола, трябва да му засвидетелствате уважение. Трябва да говорите с него постоянно. Ако той не играе, трябва да му кажете и да обясните защо не залагате на него. Той трябва да се чувства специален, защото е специален. Този ​​тип играчи, те са спечелили този статус във футбола и трябва да знаете това и когато не го покажете, ще се случат такива неща", завърши Бербатов.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СИНЯ АВАТАРКА

    6 9 Отговор
    ЧЕРВЕНИ ХОМОСЕКСУАЛИСТИ И БОКЛУЦИ 😂😂😀😀😀😂😂😀😀

    Коментиран от #3

  • 2 Търсят голмайстор?

    13 2 Отговор
    Трябва им бърз централен нападател! Река Конго е дълга 5000 км, по двата и бряга е пълно с такива нападатели които надбягват лъвовете! Продават ги на кило! Да вземат 20 парчета, и за една година обучение, ще имат поне 15 класни, бързоног централни нападатели и крила! Ако вземат и Божинката за плеймейкър, ще ги научи най-краткия път до баровете!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Реалист

    5 2 Отговор
    Още веднъж от снимката се убеждавам за тоз бербатов че е дейтак:)
  • 5 Тремор

    2 1 Отговор
    Бербатов не успя да стане велик футболист. В МЮ го смотаха и оттам той тръгна надолу.
  • 6 браво бе

    1 1 Отговор
    бербо това е избиване на комплекси за величие къде се слагаш до роналдо и другите по това време просто изгодна сделка лъскаща скамейката им повечето от времето прекарал в МЮ