Last news in Fakti

30 Април, 2023 13:19 861 6

Циципас надви Тийм с обрат на турнира от сериите "Мастърс" в Мадрид

  • циципас-
  • тенис-
  • мадрид-
  • тийм

Гръцкият състезатели завърши с 88 процента успеваемост на първи сервис

Циципас надви Тийм с обрат на турнира от сериите "Мастърс" в Мадрид - 1
Снимка: БГНЕС

Стефанос Циципас направи обрат срещу Доминик Тийм и спечели с тайбрек в последния сет мача помежду им от турнира по тенис от сериите "Мастърс" 1000 в Мадрид. Гръцкият състезател се наложи с 3:6, 6:3, 7:6(5) след безупречно представяне на сервис.

Циципас завърши с 88 процента успеваемост на първи сервис (50/57), след като направи впечатляваща серия от 39 поредни от края на първия сет до началото на последния. Той сложи точка на мача след два часа и 19 минути, пише atptour.com.

"39 е наистина много и това показва, че днес направих крачка напред в подаването ми. За мен това е положително, тъй като по този начин се чувствах спокоен. Така успях и да запазя концентрация до края", заяви той, цитиран от АТП.

Следващият съперник на Циципас ще бъде 25-ият сийд Себастиан Баес от Аржентина, допълва БТА.

Доминик Тийм записа ранен пробив в първия сет и поведе с 4:1, след което затвори с лекота частта. Циципас обаче доминираше във втората благодарение на перфектния си сервис. Той записа пробиви във втория и шестия гейм, след което спечели седмия на 0 за крайното 6:1.

Третият сет стигна до тайбрек, в който Циципас получи възможност да подава за мача при 4:6, но не успя да спечели точката. Той обаче стигна моментално до минипробив и затвори сета на втори мачбол.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 0 Отговор
    Браво
  • 2 Булпсихопат

    0 0 Отговор
    Скоро Байдън ще обърне и Циципас. След като надделя на Джокович ,редно е да се включи и да насмете и Гришата Димитров. Очакваме мача да се предава на живо от НАТОстейдиъм в Москва!
  • 3 въпросче

    0 0 Отговор
    Какво е това "сийд"? Българска дума ли е?
  • 4 червена коприна

    0 0 Отговор
    Кака Ками циципас не носи.
  • 5 етикет

    0 0 Отговор
    На инглиш означава семе.
  • 6 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 0 Отговор
    Доминик Тийм почна да се връща.......на ролан гарос очаквам изненада приятна от него!