14 Май, 2023 22:58 1 192 0

Фейенорд триумфира като шампион на Нидерландия по футбол

  • фейенорд-
  • нидерландия-
  • шампион

До края на шампионата в страната остават два кръга

Фейенорд триумфира като шампион на Нидерландия по футбол - 1
Снимка: БГНЕС

Фейенорд триумфира като шампион по футбол на Нидерландия два кръга преди края, след като спечели с 3:0 над Го Ахед Ийгълс. Фейенорд дръпна в резултата с два ранни гола в първите 20 минути и до края контролираше мача, предава БТА.

Отборът има 79 точки от 32 мача и макар преследвачите от ПСВ Айндховен да са с мач по-малко, те няма как да наваксат, тъй като са с 68. Тържествата в пристанищния град пък започнаха буквално с последния съдийски сигнал. Титлата е първа за Фейенорд от 2017 година насам.

Осама Идриси откри резултата в 15-ата минута, а три минути след това мексиканският национал Сантяго Хименес удвои преднината им след подаване на Игор Пайшао. Гостите от Девентер трябваше да изчакат няколко минути преди да подновят играта с начален удар, тъй като партито по трибуните на домакинските фенове трябваше да бъде укротено от охраната. Самият Игор Пайшао вкара третото попадение 9 минути след началото на второто полувреме.

Това е 16-а титла за Фейенорд в историята на футбола в Нидерландия, но едва втора в последните 20 години. Аякс (Амстердам) – най-успешният и популярен отбор в страната, трябва да положи доста усилия в оставащите три кръга, за да запази третото място пред напиращия АЗ Алкмаар, тъй като води само с 2 точки.

Камбуур (Льоварден) и Грьонинген вече изпаднаха, а Емен, Екселсиор (Ротердам) и Волендам ще се борят да избегнат 16-о място, което изпраща на бараж за оставане в Ередивизи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА