Last news in Fakti

25 Май, 2023 12:03 1 820 11

Тежък удар по спортна Русия

  • спорт

Проблем и за Беларус

Тежък удар по спортна Русия - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Атлетите от Русия и Беларус няма да имат право да участват в международни състезания (до второ нареждане), организирани от Международната ски федерация, обявиха от организацията в сряда, цитирани от "Ройтерс", предава БТА.

Международният олимпийски комитет препоръча през март да бъде позволено на руснаците и беларусите да участват в международни състезания под неутрален флаг, при положение, че спортистите не подкрепят войната в Украйна.

"Доволни сме, че ФИС запази позицията си и не иска Русия и Беларус да участват в международни състезания", коментира президентът на норвежката ски федерация Тове Мое Дирхауг.

Руснакът Александър Болшунов е може би най-големият спортен ас, който е засегнат от решението. В отсъствието на Болшунов, норвежкият звезден ски-бегач Йоханес Клаебо доминира много при мъжете през миналия сезон.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 17 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пешо

    13 9 Отговор
    какво са виновни спортистите , на краварите номерата край нямат , но идва и тяхното време

    Коментиран от #3, #4

  • 2 БАНко

    15 9 Отговор
    ГАДНА НАТОВСКА ИЗМЕТ , БОКЛУК ............ !!!
  • 3 Няма невини руснаци.

    7 4 Отговор

    До коментар #1 от "пешо":

    Нали с на 80% са ЗА своите управници?
  • 4 Ха ха ха

    7 9 Отговор

    До коментар #1 от "пешо":

    какво са виновни спортистите , на .....
    Виновни са, че подкрепят агресията на пРоссия в Украйна....ай не се прави на НЕ разбрал...... Нито един руски спортист не критикува царь Потин за войната която започна....
  • 5 Да се пързалят

    6 3 Отговор
    У БРИКС.
  • 6 Вън от спорта

    7 7 Отговор
    Те и без това се зобят с непозволени медикаменти
  • 7 Иво

    7 2 Отговор
    Това е голямо предимство за норвежките ски бегачи. А какъв е президента на ФИС?
  • 8 Спорт

    7 5 Отговор
    Нашите гимнастички и те печелят само злато.
    Дано по-дълго ги няма Русия и Беларус че да може да печелим медали.
  • 9 пенко

    3 4 Отговор
    " УДАРЪТ " Е "САМОУДАР " --- БЕЗ РУСИЯ И БЕЛАРУС - СЪСТЕЗАНИЯТА НА СКИ ФЕДЕРАЦИЯТА СА СКУКА И БЕЗРАЗЛИЧИЕ !!!! НОРВЕЖКИТЕ - "АСТМАТИЦИ " ЩЕ ДОМИНИРАТ -- ГЕРМАНЦИТЕ ЩЕ ПЪШКАТ ; ФРАНСЕТАТА ЩЕ ИСКАТ -СЛАВА - НО ЯДЕЦ --- БЕЗ РЕАЛЕН ИНТЕРЕС !!!!!!!!!!!!!!! ФИНАЛИТЕ БЯХА В ХАНТИМАНСИЙСК !!!!!!!!!

    Коментиран от #10

  • 10 ИМПЕРИАЛИСТ

    1 4 Отговор

    До коментар #9 от "пенко":

    Всяко едно действие, което ще засяга руснаците заради войната е ДОБРО!
  • 11 Съдията Дред

    2 1 Отговор
    Така им е удобно на скандинавците. Не е само Болшунов, тя и Непряева спечели Световната купа през 2022 година, въпреки, че след началото на войната и забраниха участие в последните няколко старта/поне 4/. Но точките и стигнаха. А сега - кеф ,норвежци срещу шведи, за цвят финландци, малко дойчовци, не им се пречкат руснаците