Last news in Fakti

29 Май, 2023 16:44 2 170 1

Карлос Сайнц: Не ми пука за Хамилтън! (ВИДЕО)

  • карлос сайнц-
  • ferrari-
  • монте карло-
  • формула 1-
  • луис хамилтън-
  • спорт

Карлос Сайнц стартира четвърти Гран При на Монако и в голяма част от времето бе близо до Естебан Окон, който тръгна трети

Карлос Сайнц: Не ми пука за Хамилтън! (ВИДЕО) - 1

Неделното състезание по улиците на Монте Карло във Формула 1 предложи много емоции. За Карлос Сайнц и Ferrari те бяха предимно негативни, тъй като испанецът имаше една много трудна надпревара и не бе съгласен със стратегията, която предприеха от бокса.

Карлос Сайнц стартира четвърти Гран При на Монако и в голяма част от времето бе близо до Естебан Окон, който тръгна трети. Испанският пилот беше на две секунди от Окон преди да бъде извикан в бокса по радиото. Той не бе доволен с тази стратегия и това се разбра, когато напусна бокса далеч зад пилота на Алпин.

"По дяволите, точно за това ви говорих", включи се по радиото ядосаният Сайнц, който очевидно не е имал желанието да влиза за нови гуми.

"Целта е да се защитим от Хамилтън", отговори му инженерът.

"Не ми пука за Хамилтън! Бях бърз", побесня Сайнц, който считаше, че има скоростта да се бори за третото място, вместо да защитава четвъртата позиция от Люис Хамилтън.

В крайна сметка Естебан Окон задържа третото място и се качи на почетната стълбичка след края на състезанието. Карлос Сайнц пък имаше проблеми при последвалия дъжд и завърши чак на осмо място. Със сигурност и стратегията на Ferrari не му помогна особено, което вбеси пилота. Това не се случва за първи път, след като през 2022-а година именно решение от бокса на "Скудерията" лиши Шарл Льоклер от победата в Монако. Монегаскът този път бе доволен от стратегията си, но просто не успя да се бори за по-предни позиции и завърши 6-и в трудните условия на пистата в Монте Карло.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Aлфа Bълкът

    4 3 Отговор
    Момчето има амбиции за СШ, ама умения, скорост, адаптивност на средняк. Не може да държи висока средна скорост като другите пилоти в челото.
    Добре че беше Биното да му подари една победа на Силвърстоун.