Last news in Fakti

19 Октомври, 2013 01:50 1 002 0

Удрят френските футболни клубове със 75% данък върху доходите

  • франция-
  • футбол

Данъкът е част от предизборните обещания на президента-социалист Франсоа Оланд

Депутатите гласуваха в петък вечер новата версия на „75% данък“, който ще се прилага за доходите от над един милион евро годишно. Срещу тази мярка енергично протестираха професионалните футболни клубове, припомнят френските медии.

Собствениците на клубове предупредиха, че инвеститорите ще избягат в чужбина заедно със звездите.  Това щяло да направи френското футболно първенство непривлекателно. Този данък сериозно ще удари „Пари Сен Жармен“, където има 12 души, които попадат под ударите на закона. Експерти изчислиха, че 14 от 20 футболни отбора в Първа лига на Франция ще бъдат засегнати от мярката. 

Този „изключителен принос за солидарност“ се отнася са онази част от възнаграждението от над 1 млн. евро годишно. Той ще се прилага само за две години по отношение на възнагражденията през 2013 г. и 2014 г..

Конституционният съвет на Франция вече отмени данъка от 75% върху доходите от над 1 млн. евро с мотива, че той не се отнася за всички французи, а за съвсем малка и точно определена група.

Правителството обаче се закани, че ще преразгледа редица параметри на данък "богатство" и отново ще го внесе в парламента.

Данъкът е част от предизборните обещания на президента-социалист Франсоа Оланд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА