Last news in Fakti

29 Юли, 2023 18:45 608 0

България завърши на 11-о място в отборното състезание на сабя на световното по фехтовка

  • сабя-
  • йоана илиева-
  • олга храмова-
  • емма нейкова-
  • калина атанасова-
  • световно първенство

Нашите направиха обрат срещу Испания

България завърши на 11-о място в отборното състезание на сабя на световното по фехтовка - 1
Снимка: БГНЕС

Националният тим на България в състав Йоана Илиева (на снимката), Олга Храмова, Емма Нейкова и Калина Атанасова зае престижното 11-о място в отборното състезание на сабя на световното първенство в Милано, предава БТА.

Българките можеха да регистрират и по-предно класиране, но и двете им загуби от Япония и Италия дойдоха с общо само три туша разлика.

В първия си мач България победи с 45:27 Сингапур, което откри възможност за японките за класиране на четвъртфиналите. В него азиатките, бронзови медалистки от шампионата преди година в Кайро, се наложиха с 45:43 и си осигуриха среща с настоящите световни вицешампионки от Франция.

България пък трябваше да продължи участието си в борбата за разпределение на местата от 9-о до 16-о. Илиева, Храмова, Нейкова и Атанасова започнаха с категоричен успех над Алжир с 45:32, след което дойде драматичното положение с 45:44 от домакините от Италия.

В срещата за 11-ото място България изоставаше с 28:40 от полуфиналиста от последното световно първенство Испания, но със страхотно представяне на Йоана Илиева "лъвиците" измъкнаха успех с 45:44.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА