Last news in Fakti

6 Септември, 2023 19:16 1 930 12

Звездното шоу в "Мача на надеждата" завърши 3:3

  • мач на надеждата-
  • футбол-
  • стилиян петров-
  • христо стоичков

Рекордьорът по мачове с националната фланелка напусна футболния терен на стадион “Васил Левски” с истински сълзи

Звездното шоу в "Мача на надеждата" завърши 3:3 - 1

Големият Стилиян Петров отново трогна България! Рекордьорът по мачове с националната фланелка напусна футболния терен на стадион “Васил Левски” с истински сълзи, получавайки безкрайната любов на всички футболни звезди участвали в “Мача на надеждата”, както и бурните аплодисменти на над 20 000 по трибуните.

Шоуто на терена между България и Отбор на звездите завърши 3:3, а Стан игра по едно полувреме и за двата тима. Димитър Бербатов бе точен в 4-ата минута с глава. Роберт Пирес изравни в 19-ата минута с красиво изпълнение. Хенрик Ларсон донесе пълен обрат в 30-ата минута. Атрактивно изпълнение на Пеев възстанови равенството в 32-ата минута. Между двете попадения Петров бе заменен под бурните аплодисменти на публиката, като втората част започна да играе за родния тим. Мартин Петров донесе нов обрат и преднина за България в 51-ата минута. Джо Коул изравни в 73-ата минута.

Звездното шоу в "Мача на надеждата" завърши 3:3

Благотворителният двубой, организиран от Фондация “Стилиян Петров”, започна в 17:15 часа на националния стадион “Васил Левски”. Рекордьорът по мачове за "трикольорите" бе капитан на чужденците.

Той събра на едно място легенди на българския футбол, както и големи имена от световните терени. Освен това президентът на България Румен Радев, Премиерът страната Николай Денков, министърът на спорта Димитър Илиев, както и още много популярни личности са по трибуните.

Двата отбора бяха представяни един по един в продължение на над 15 минути, като най-много овации събраха Стилиян Петров, Христо Стоичков и Димитър Бербатов от българите и Неманя Видич, Рой Кийн и Хенрик Ларсон от чужденците. Единственото Наско Сираков излезе под аплодисментите цивилен, тъй като няма да вземе участие в мача, но е част от отбора.

По трибуните има над 20 000 зрители, които подкрепиха каузата.

Българският тим стартира в следните 11: Здравко Здравков, Милен Петков, Александър Тунчев, Илиян Стоянов, Ивайло Петков, Даниел Боримиров, Красимир Балъков, Георги Пеев, Мартин Петров, Димитър Бербатов и Христо Стоичков.

Още в 4-ата минута Бербатов засече с глава центриране и след рикошет топката влезе в мрежата за 1:0.

Секунди по-късно срещата бе спряна, за да се покаже подкрепа към Петър Хубчев, който се бори с коварна болест и пропуска събитието. "Петьо, с теб сме!", пишеше на таблото.

Пирес изравни с много хубаво попадение в 18-ата минута. Световният шампион не остави никакви шансове на Здравков, като заслужи поздравления дори от родната публиката за това изпълнение.

Веднага след попадението, което за настроение беше гледано с виртуален ВАР. Срещата бе прекъсната, за да може триото Любо Киров, Орлин Горанов и Графа да изпеят от центъра на терена своя хит "Заедно", едно от любимите парчета на Стилиян Петров.

Ивайло Петков напусна в 24-ата минута, а на него място влезе Христо Янев, който дори имаше възможност да опита удар, който бе избит от защитник.

В 30-ата минута Хенрик Ларсон отново показа головия си нюх и даде преднина за тима на гостите. Шведът, както е известно, не се разписва за първи път във вратата на Здравков.

Стан Петров бе заменен и напусна под овациите на публиката, за да седне на пейката, преди да се включи след втората част.

Още при следващата атака Георги Пеев с акробатично изпълнение изравни за 2:2.

Буквално в последните секунди на първото полувреме Ашли Йънг нацели гредата на празна врата.

На почивката Иванков, Груев, Кишишев и Стилиян Петров влязоха за България, а в 51-ата минута отлично подаване на Краси Балъков изведе бързия Мартин Петров зад защитата и крилото технично вкара топката във вратата за 3:2.

Христо Стоичков, Димитър Бербатов, Красимир Балъков и Мартин Петров бяха заменени от Валери Божинов, Владимир Манчев, Мариан Христов и Велизар Димитров, като публиката изпрати на крака любимците си, като Камата отново се радваше на голямата любов на публиката към него.

Световните звезди опитаха да изравнят и след отменен гол на Джо Коул за фал срещу Иванков, бившият национал на Англия изравни с много технично изпълнение, като финтира няколко футболисти.

Събраните средства ще бъдат дарени за борба с онкологичните заболявания в България. Те ще бъдат разпределени както между болници в страната, така и за подпомагането на хора, които се борят с коварното заболяване.

Историческата дата 6 септември присъства на официалните екипи на "Мача на Надеждата". Върху номерата на екипите е прокламацията на княз Александър I Батенберг, с която той се обявява за "княз на Северна и Южна България". Така се отдава почит на Съединението на България, празникът, на който ще се състои мачът. И се съчетават битките за единна България и тази за живота на онкоболните.

Бившият капитан на националния отбор Стилиян Петров, който сподели, че приема този мач като бенефис, тъй като “кариерата ми не завърши, както исках”. Голямото уважение към Стан от звездите е демонстрация за човешките му качества, а той самият сам избра да го играе в България, а не в Шотландия или Англия, където прекара 13 години от кариерата си.

Българският отбор е воден от Димитър Димитров-Херо. Той ще реди състав, в който изпъкват имената на Христо Стоичков, Димитър Бербатов, Красимир Балъков, Наско Сираков, Мартин Петров, Валери Божинов и Мариян Христов. Сред другите големи бивши български футболисти, които ще вземат участие, са Георги Пеев, , Даниел Боримиров и Илиан Илиев.

Част от отбора на чужденците са легендарният капитан на Манчестър Юнайтед Рой Кийн, бившият защитник на "червените дяволи" Неманя Видич и легендата на Селтик Хенрик Ларсон.

Треньор на тима ще бъде бившият мениджър на Стилиян Мартин О’Нийл, който е водил отбори като Лестър, Селтик, Астън Вила, националния отбор на Ейре и Нотингам. Сред другите имена, които ще вземат участие в мача, са световният шампион с Франция и легенда на Арсенал Робер Пирес, сънародникът му Юри Джоркаеф, Гайска Мендиета и легенди на английската Висша лига, като Гарет Бари, Ашли Йънг, Коло Туре и Джо Коул.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Павлине

    34 1 Отговор
    Тия играят по-добре от националния.
  • 2 гост

    30 0 Отговор
    Браво.Всички да сме живи и здрави.
  • 3 Бъркам

    10 1 Отговор
    ли нещо,но не видях бойчето най-великия футболист за всички времена (българския Меси).Странна работа!!!!!

    Коментиран от #4

  • 4 Меси

    11 1 Отговор

    До коментар #3 от "Бъркам":

    Той беше резерва.
  • 5 Извинете

    14 1 Отговор
    объркал съм се. Той(бойчето) скоро ще играе за ЦЕНТРАЛЕН СОФИЙСКИ ЗАТВОР. Трансфера му е сигурен.
  • 6 нагъзов

    7 1 Отговор
    тайна резерва ...
  • 7 Тиква

    17 0 Отговор
    Чудесен двубой за прекрасна кауза! Голямо Браво на всички!
  • 8 Ицо

    1 1 Отговор
    Орлин Горанов и Орлин Павлов са различни хора и първия май не присъстваше на стадиона.
  • 9 ЗА ПЪРВИ ПЪТ

    6 0 Отговор
    ПЛАКАХ КАТО ДЕТЕ...УСПЕХ ЗА ВСИЧКИ НАЦИОНАЛИ...
  • 10 Велико

    2 0 Отговор
    Особено трогателно беше когато Петров напусна терена и мачът прекъсназа 10 минути. за да го поздравят всички под звуците на Ти никога няма да останеш сам (химна на Ливърпул)!
  • 11 Наглецо

    2 0 Отговор
    Само не разбрах Раев,къв го играеше там.Позьор !
  • 12 ЖИВОТЪТ Е РАДОСТ И ТЪГА..06.09.

    1 0 Отговор
    В КНЯЖЕСТВО БЪЛГАРИЯ
    ИГРАЯТ ФУТБОЛ....⚽
    В ИЗТОЧНА РУМЕЛИЯ
    „ИГРАЯТ”..ВОДНА ТОПКА🏊