Last news in Fakti

9 Септември, 2023 08:15 1 759 10

Новак Джокович ще играе на своя 36-и финал в турнирите от Големия шлем!

  • новак джокович-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • спорт-
  • us open

Сръбският №1 достигна до мача за трофея на US Open след чиста победа над представителя на домакините Бен Шелтън с 6:3, 6:2, 7:6 (4) за 2 часа и 41 минути игра

 Новак Джокович ще играе на своя 36-и финал в турнирите от Големия шлем! - 1

Новак Джокович ще играе на своя 36-и финал в турнирите от Големия шлем! Сръбският №1 достигна до мача за трофея на US Open след чиста победа над представителя на домакините Бен Шелтън с 6:3, 6:2, 7:6 (4) за 2 часа и 41 минути игра.

Така 36-годишният Джокович, който е в серия от 11 поредни победи, достигна до своя 10 финал в Ню Йорк. Още по-забележителното е, че сърбинът ще е играл и на четирите финала в турнирите от Големия шлем.

В първия сет нещата седяха равностойно до шестия гейм, когато проби, а след това изпусна три сетбола в осмия гейм и Шелтън намали до 3:5. В следващия гейм американецът на свой ред изпусна точка за пробив и Джокера затвори сет с 6:3.

Във втората част световният №2 изпусна да пробие още в първия гейм, но го стори след това на два пъти в петия и седмия гейм – 6:2 и 2:0 сета.

В последния трети сет Шелтън се събуди и беше много близо да върне интригата, след като изпусна частта с тайбрек. Джокович проби на старта на сета, но американецът съумя да върне паритета при 4:4, след което пропусна сетбол и допусна да стане 5:5. Впоследствие Джокера проби и сервираше за мача, когато 20-годишният Шелтън успя от третата си възможност да му вземе подаването и да вкара сблъсъка в решителен тайбрек. В него той изостана с 0:3 и 1:5, но успя да намали до 4:5. Тогава обаче сърбинът сложи точка на спора с две поредни точки за крайното 7:6 (4) и 3:0 сета.

И двамата завършиха срещата с по пет аса, а Шелтън допусна две повече двойни грешки от Джокович – 5:3. Американецът имаше предимство при вкаран първи сервис пред сърбина, който имаше по-добър процент във втория. И двамата записаха до 30 уинъра, но Шелтън направи повече грешки – 41:34.

Така Джокович ще чака победителя от втория полуфинал между лидера в световната ранглиста Карлос Алкарас от Испания срещу първата ракета на Русия – Даниил Медведев.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кочо

    21 1 Отговор
    Какъв победител ще чака Джокович сте написали накрая, след като Медведев претрепа испанеца и само тук се правите на разсеяни!? Финал СССР - Югославия!
  • 2 12343211

    5 1 Отговор
    Успех.
  • 3 Петър

    21 1 Отговор
    Новак Джокович ще играе на своя 36-и финал в турнирите от Големия шлем без да е ваксиниран срещу КОВИД-19. Браво Ноле, евала, че има смелостта да скочиш срещу западния свят и СЗО.
  • 4 Хе-Хе

    16 1 Отговор
    Културната американска публика побесня - ,,Американцы сбежали с трибун, не стали слушать Медведева,,так обиделись на него что он выиграл Алькараса!!"

    Хе-хе-хе-хе-хе!
  • 5 щурецъ

    0 9 Отговор
    Ааааа,с Карлитос Алкатрас пак ще играе Джокича,ястнооо!

    Коментиран от #6, #7

  • 6 Петър

    10 1 Отговор

    До коментар #5 от "щурецъ":

    Не, на финала ще играят Джокович и Медведев.
  • 7 1в1

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "щурецъ":

    друг път с Карлитос,тоз път ще е с Медведев :)
  • 8 Бойкот на алчния сайт О.Л.Х.

    2 0 Отговор
    Джокера е най-добрият в момента, но пожелавам успех на Даниил Медведев утре вечер...
  • 9 Тедо

    1 2 Отговор
    Голям е наистина, но са не забравяме комфортното отсъствие на Надал. Иначе, много съм резервиран относно някои последни титли на Джокович.
  • 10 Ноле ще се провали

    1 1 Отговор
    Джокович няма да спечели титлата на US Open.