Last news in Fakti

9 Септември, 2023 09:00 2 218 9

Медведев се класира за финала на US Open след победа над Алкарас

  • даниил медведев-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • спорт-
  • us open-
  • карлос алкарас

Руснакът стигна до правото да се бори за отличието, побеждавайки Карлос Алкарас от Испания с 7:6(3), 6:1, 3:6, 6:3 за 3 часа и 22 минути

Медведев се класира за финала на US Open след победа над Алкарас - 1

Даниил Медведев е вторият финалист на Откритото първенство на САЩ. Руснакът стигна до правото да се бори за отличието, побеждавайки Карлос Алкарас от Испания с 7:6(3), 6:1, 3:6, 6:3 за 3 часа и 22 минути.

Първият сет бе най-оспорван, като двамата тенисисти вървяха гейм за гейм и нито един от тях не успя да се откъсне, като Медведев записа ранен пробив. След това Алкарас сервираше на два пъти при възможност да затвори частта, но при всеки един от тези случаи загуби гейма без дори да отбележи точка. Така се стигна до тайбрека, който бе спечелен категорично от руснака със 7:3.

Вторият сет мина далеч по-безпроблемно за Медведев, като тук той успя да направи нови два пробива и загуби само един гейм. Алкарас от своя страна не показа нищо от борбеността си в първата част и загуби три два гейма, в които сервираше и в още две не спечели нито едно разиграване.

Така се стигна до третия сет, когато Алкарас най-накрая демонстрира, че има потенциал за нещо повече и след добра игра в началото поведе убедително с 4:1. След това Медведев върна един гейм при своето подаване, но и испанецът не допусна грешки в следващите два пъти, когато сервираше и затвори частта с убедителното 6:3.

Алкарас почерпи вдъхновение от резултата и в началото на четвъртата част двамата се движиха плътно до 2:2. Тогава обаче руснакът направи поредния си пробив, печелейки след него и още един гейм, с което поведе с 5:2. Това в известен смисъл предреши всичко, но испанецът отказа да се предаде и спечели следващото си подаване с 40:15. Неговите усилия в крайна сметка се оказаха само предсмъртно слово и в следващия гейм Медведев заби последния пирон в ковчега на своя опонент, слагайки точка на три часовия титаничен сблъсък.

На финала Даниил Медведев ще спори с Новак Джокович, който надигра далеч по-лесно американеца Бен Шелтън без да загуби нито един сет. Заключителния мач на US Open е в утрешния 10-и септември (неделя) и ще започне след 23:00 българско време.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бойкот на алчния сайт О.Л.Х.

    37 5 Отговор
    Браво на руснака, пожелавам му успех и на финала...
  • 2 шам фъстък

    30 3 Отговор
    Оооо,обуфкал е Алкатрас,браавоо!
  • 3 волан

    10 0 Отговор
    ... и загуби три два гейма......Загуби 5 гейма. 3+2=5.
  • 4 Очуден

    5 0 Отговор
    Автора явно не е гледал мача и е писал преразказ по картинки.
  • 5 Артилерист

    16 3 Отговор
    Браво на Медведев! Здрава психика. Гвардеец! Мислех, че се е комплексирал след последната категорична загуба от талантливото испанско момче. Снощи, на мача на Джокович, коментаторите промърмореха нещо за някакъв специален психолог в екипа на Медведев, но не чух добре. Ако има нещо подобно Гришо трябва да се ослуша, защото на него точно нещо подобно му трябва.

    Коментиран от #8

  • 6 БАНко

    13 4 Отговор
    ЖЕСТОКОСТТА НА ,, ДЕМОКРАЦИЯТА " НА СКАПАНАТА ЕВРОПА И СЕВЕРНА АМЕРИКА ЛИШИХА СВЕТА ОТ РУСКИТЕ МЛАДЕЖИ И ДЕЦА ОТ ДОСТЪП ДО СВЕТОВНИЯ СПОРТ , ЛИШИХА СВЕТА ОТ УДОВОЛСТВИЕТО ДА СЕ НАСЛАЖДАВАТ НА СПОРТА !!!
  • 7 Територианец

    1 8 Отговор
    Тоя па безфлаговия къде се напиня?!
  • 8 Продаден мач

    2 3 Отговор

    До коментар #5 от "Артилерист":

    На Алкатрас са му предложили много, ватниците си правят реклама
  • 9 Епа

    3 1 Отговор
    Алкарас тепърва ще го млатят както маче у дерк, тоа толуп не струва