Last news in Fakti

10 Септември, 2023 14:00 2 269 0

Гласят носител на „Златната топка“ за заместник Ханзи Флик начело на Германия

  • ханс-дитер флик-
  • германия-
  • футбол-
  • евро 2024

Позицията на 58-годишния Флик е силно разклатена заради слабите резултати на Германия, а до домакинството на Евро 2024 остава по-малко от година

Гласят носител на „Златната топка“ за заместник Ханзи Флик начело на Германия - 1

Ханс-Дитер Флик ще бъде уволнен като селекционер на националния отбор на Германия и това може да се случи още днес. Около това мнение се обединиха рекордьорът по изиграни мачове за „маншафта“ Лотар Матеус и журналистите от в. „Билд“ Валентина Масери, Валтер Щратен и Кристиан Фалк.

Позицията на 58-годишния Флик е силно разклатена заради слабите резултати на Германия, а до домакинството на Евро 2024 остава по-малко от година. Счита се, че специалистът, който през 2020 г. изведе Байерн до требъл, може да бъде сменен още преди предстоящата контрола срещу Франция във вторник.

62-годишният Матеус, бивш селекционер на националния отбор на България, и журналистите от „Билд“ считат, че най-добрият кандидат за поста на Ханзи Флик е Юрген Клоп. Той обаче има договор с Ливърпул. Според тях Юлиан Нагелсман също е вариант, но той е твърде млад, за да се заеме с националния отбор на Германия.

Четиримата участници в дискусията се обединиха около мнението, че най-удачният вариант в момента е да бъде назначен Матиас Замер. Носителят на „Златната топка“ за 1996 г. беше близо до селекционерския пост на Бундеслима през пролетта на 2006 г., точно преди световното първенство в Германия, но тогава Юрген Клинсман запази поста си заради победа с 4:1 над САЩ.

В немските медии се обсъжда вариант и с назначението на чужденец начело на националния отбор, нещо което не се е случвало в историята на местния футбол. Като опции се посочват австриецът Оливер Гласнер (извел Айнтрахт Франкфурт до спечелване на Лига Европа през 2022 г.), Зинедин Зидан и Антонио Конте.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА