Last news in Fakti

10 Септември, 2023 15:30 2 013 5

Гонзо: Има още един футболист от Германия, който ще играе за България

  • фабиан нюрнбергер-
  • футбол-
  • георги иванов - гонзо-
  • национален отбор-
  • бундеслига-
  • дармщат

Играе за Дармщат в Бундеслигата

Гонзо: Има още един футболист от Германия, който ще играе за България - 1

Техническият директор на националния отбор Георги Иванов - Гонзо даде интервю за предаването „Арена Спорт“ по БНТ, където обяви интересна новина. Той разкри, че от следващата година за България може да играе футболист, който в момента е титуляр в германската Бундеслига – Фабиан Нюрнбергер.

„След Лукас Петков има още един футболист от Германия, който ще играе за България. Това е Фабиан Нюрнбергер. Играе за Дармщат в Бундеслигата. Неговата майка е българка. Предприели сме всички мерки да му изкараме български паспорт, за да може, ако не за настоящия квалификационен цикъл, който завършва през ноември, то през следващата година този футболист да бъде в националния отбор“, заяви Гонзо.

Нюрнбергер е роден на 28 юли 1999 г. в Хамбург и започва с футбола в местния гранд Хамбургер. След това играе в школите на Айнтрахт Нордещед и Нийдендорфер. Започва професионалната си кариера в Нюрнберг през 2018 г., като първо играе за втория отбор. След това пробива в първия тим, където става основен играч и записва 106 мача във всички турнири, в които бележи 7 гола. Подвизава се в центъра или лявата зона на полузащитата. През това лято преминава в спечелилия промоция Дармщат със свободен трансфер. Титуляр е за тима и в трите досегашни срещи от сезона в Бундеслигата.

„Следим и други български наследници в чужбина. Има такива футболисти. Даже при по-малките – 14, 15, 16-годишни, има по 4-5 човека от Атлетико Мадрид, Севиля и Шалке. Това са футболисти, които ние след 3-4 години ще очакваме да показват ниво в националния отбор“, допълни Георги Иванов.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абе Гонзо

    6 2 Отговор
    Кой ще ви чака три , четири години, вече всички ни бият, с които играем. Срам и позор сте !!!!

    Коментиран от #2

  • 2 Левски 1914

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Абе Гонзо":

    А Бербатов с магическа пръчка ли ще оправи всичко? Докато не спрат да взимат чужденци на килограм няма да се оправим.
  • 3 Нямам думи !

    6 2 Отговор
    Пловдиския циганин с основно образование е технически ДИРЕКТОР в кръчмата БФС !

    Коментиран от #4

  • 4 Барбарон

    1 2 Отговор

    До коментар #3 от "Нямам думи !":

    Гонзо има висше образование. Друг е въпроса как е взето, като всеки друг спортист. Поне има желание да работи за разлика от безработният барбарон.
  • 5 Тумори

    1 2 Отговор
    ЛЕВСКАРЧЕТО ПАК НАЙ НЕ АДЕКВАТЕН В КОМЕНТАРИТЕ ! УЖАС