Last news in Fakti

23 Октомври, 2023 06:41 1 888 1

Лудогорец с още една грешна стъпка, шампионите се препънаха в Кърджали

  • футбол-
  • арда-
  • лудогорец

И двата отбора имаха своите възможности за победен гол, като домакините бяха спрени от гредата след удар малко преди края на Ел Мами Тетах

Лудогорец с още една грешна стъпка, шампионите се препънаха в Кърджали - 1

Арда и Лудогорец не успяха да се победят и завършиха наравно при резултат 0:0 в последния двубой от 14-ия кръг на родната efbet Лига. И двата отбора имаха своите възможности за победен гол, като домакините бяха спрени от гредата след удар малко преди края на Ел Мами Тетах.

Като цяло „орлите“ владееха топката и бяха по-активния тим, като отправиха над 20 удара, но само два от тях бяха точни и спасени от вратаря Анатоли Господинов. Кърджалийци пък стояха добре в защитата и успяваха да застрашат вратата на Симон Слуга с няколко опасни контраатаки.

С тази точка Арда събра 23 и остава на шестата позиция, докато Лудогорец е място по-нагоре и с пункт повече. За възпитаниците на Александър Тунчев предстои гостуване на вицешампиона ЦСКА, докато тези на Ивайло Петев пътуват до Турция за среща с Фенербахче от груповата фаза на турнира Лига на конференциите в четвъртък, а след това приемат Хебър Пазарджик в първенството.

Старши треньорът на Арда – Александър Тунчев, заложи на позната схема 4-2-3-1. На вратата бе Анатолий Господинов, а четворката в защита оформиха Мартин Стойчев, Умар Сако, Пламен Крачунов и Деян Лозев. Дефанзивни халфове бяха Радослав Цонев и капитанът Лъчезар Котев. По крилата бяха разположени Иван Тилев и Станислав Иванов, а Абубакар Тунгара действаше зад Тонислав Йорданов, който водеше атаката.

В състава на Лудогорец се завърна капитанът и национал Антон Недялков, който не бе играл в официален мач от средата на март месец. За последно бранителят бе на терена на 12 март при победата с 3:2 над Черно море. Наставникът на „орлите“ – Ивайло Петев, също подреди отбора си във формация 4-2-3-1. Вратар бе Симон Слуга, а в защита действаха Аслак Фон Витри, Ноа Сонко Сундберг, Недялков и Сон. В центъра бяха разположени Якуб Пьотровски и Клод Гонсалвеш. Тройката пред тях бе Рик Джонатан, Мунир Чуаир и Кайо Видал, а на върха на атаката беше поставен Руан Крус.

Срещата стартира с бърз жълт картон. Още във втората минута Ноа Сонко Сундберг беше санкциониран за нарушение срещу Тонислав Йорданов, като защитникът спря опасна атака на домакините.

Две минути след това Лудогорец имаше страхотен шанс да открие резултата. Рик Джонатан центрира отляво към далечната греда, където Деян Лозев не успя да отиграе добре с глава. Топката попадна в Мунаир Чуаир, който с глава отигра за Якуб Пьотровски, но ударът на поляка беше блокиран. Там обаче настана суматоха, където Руан Крус се бореше с двама за кълбото, а Радослав Цонев опита да изчисти интересно с пета, но вместо тома предостави топката на пътя на Чуаир, който бе оставен сам на чудесна позиция, но ударът на французина мина на сантиметри от лявата греда на Анатоли Господинов.

В шестата минута Мунаир стреля директно от пряк свободен удар пред дъгата на наказателното поле, като завъртя топката над стената, но и над напречната греда в аут.

Седем минути по-късно Цонев центрира отляво от свободен удар в наказателното поле, където на далечната греда Умар Сако стреля с глава, но право в ръцете на Симон Слуга.

Арда отново беше пред вратата на своите гости в 22-ата минута, когато Ради Цонев центрира към границата на наказателното поле от свободен удар, където Станислав Иванов отклони назад с глава, а Абубакар Тунгара беше натиснат от Сундберг, но все пак успя да отиграе с глава. Топката обаче беше твърде лесна за Слуга.

В следващите минути „орлите“ владееха повече топката, но така и не успяваха да стигнат до нови чисти ситуации. Домакините пък на няколко пъти успешно стигаха до наказателното поле на шампионите, които обаче успяваха да се справят с опасностите.

Лудогорец си създаде добър шанс за гол в 35-ата минута. Кайо Видал получи отдясно в наказателното поле, освободи се елегантно от играч на Арда и подаде за Якуб Пьотровски, който стреля, но бе блокиран. Последва нов шут на поляка, но и той бе париран. Топката попадна в Рик, който опита техничен изстрел с десния крак към далечния ъгъл, но над вратата в аут.

В 37-ата минута гостите имаха претенции за дузпа, които обаче не бяха уважени. Цонев сбърка с паса назад и подари топката на Видал в наказателното поле, който не я очакваше и се забави, което позволи на Сако да го блокира. Бразилецът пък падна и поиска дузпа, но сигнал не последва. Повторенията пък показаха, че защитникът не посяга срещу крилото, а системата ВАР потвърди решението на Ивайло Стоянов да не отсъди наказателен удар.

До почивката гостите бяха по-активният тим на терена, но не успяха да създадат положение пред вратаря Господинов.

Втората част стартира с шанс за Арда в 48-ата минута. Тогава домакините организираха бърза контраатака, при която Тунгара намери Йорданов на центъра, а той раздаде надясно за Стаси Иванов, който напредна на скорост. След това крилото влезе навътре и намери чудесно Тонислав Йорданов, който бе съвсем сам отдясно в наказателното поле, но нападателят не успя да овладее топката и тя бе уловена от Слуга.

Лудогорец обаче натисна и се настани по-трайно в половината на кърджалийци, като стигна до няколко опасни центрирания и блокирани удара, но така и не последва нещо наистина опасно за вратата на домакините.

В 57-ата минута Сон получи контузия и бе заменен принудително от Георги Терзиев. След час игра в игра за Арда пък се появиха Преслав Боруков и Джелал Хюсеинов, които замениха Тонислав Йорданов и Радослав Цонев.

Арда организира опасна контраатака в 69-та минута, при която Станислав Иванов се понесе на скорост по десния фланг, а след това бе препънат от Спас Делев в близост до наказателното поле. Последва центриране на Иван Тилев от прекия свободен удар отдясно на наказателното поле към далечната греда, където Пламен Крачунов стреля с глава, но топката прелетя покрай дясната греда на Слуга.

В 74-ата минута Делев центрира от ъглов удар на първа греда в наказателното поле, където Пьотровски засече с глава, но високо над вратата.

Две минути след това Лудогорец имаше нов отличен шанс за попадение. Бърнард Текпетей получи пред наказателното поле и подаде надясно за Аслак Фон Витри, който центрира, а около точката за дузпа Делев нанесе страхотен удар с глава, но Господинов се намеси прекрасно и изби в корнер. След неговото изпълнение кълбото беше изчистено, а Антон Недялков нанесе мощен изстрел от дистанция, но покрай лявата греда на домакините в аут.

Квадво Дуа беше изведен към наказателното поле в 77-ата минута, след което нападателят стреля по диагонала към далечния ъгъл, но в аут.

Пет минути преди края на редовното време Тодор Неделев стреля директно от пряк свободен удар пред наказателното поле, но Господинов се придвижи към десния си ъгъл и отрази.

Арда беше на сантиметри от попадение в 87-ата минута, когато създадоха най-чистата си ситуация в мача. Тогава Ел Мами Тетах си взе топката от своята половина, напредна на скорост отдясно, влезе в наказателното поле, като нито един играч на гостите не понечи да го спре и мавританецът стреля отлично към далечния ъгъл, но кълбото се отби от дясната греда на Слуга.

До края на мача домакините натиснаха в търсене на победно попадение, а в седмата минута от добавеното време Иван Коконов стреля от пряк свободен удар пред наказателното поле, но над вратата. Веднага след това беше даден и последният съдийски сигнал.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Милен

    3 0 Отговор
    Жалко, че българите от "Арда" не успяха да победят сбирщайн отборът на Лудогорец. Пожелавам успех на Арда в първенството и дано да се класират за евротурнирите.