Last news in Fakti

15 Декември, 2023 08:20 2 818 4

Тервел Пулев с категорична победа в Калифорния

  • тервел пулев-
  • бокс-
  • спорт-
  • дионардо майнър

Българинът изигра шест рунда на ринга в спортна зала "Хангар" в Коста Меса, Калифорния

Тервел Пулев с категорична победа в Калифорния - 1

Тервел Пулев (18-1) записа победа с единодушно съдийско решение над Дионардо Майнър (7-4). Българинът изигра шест рунда на ринга в спортна зала "Хангар" в Коста Меса, Калифорния. Двама от тримата странични съдии не дадоха нито рунд за съперника на медалиста от олимпийските игри в Лондон от 2012-а (59-54, 2х 60-53)

Ето как се разви двубоят рунд по рунд.

Рунд 1: Майнър откри двубоя с повече удари с предната си дясна ръка. Американецът си служи с обратен гард. Тервел използва първата минута, за да намери правилната за него дистанция. Българинът зае центъра на ринга и започна да атакува по-агресивно. Роденият в София боксьор притисна към въжетата опонента си и вкара серия от силни крошета и ъперкъти на два пъти, което му спечели рунда в съдийските очи.

Рунд 2: 34-годишният боксьор Тексас вкара силно ляво кроше в брадата на Тервел в началото на втората част. Въпреки това, родният боец не помръдна. Това попадение разяри софиянецът и той инициира още повече и по-силни атаки. Темпото на битката се вдигна, но нито един от двамата не успяваше да вкара значителен удар. В последните тридесет секунди Пулев рискува и "изяде" още един ъперкът, но пласира и две силни крошета.

Рунд 3: С всяка изминала минута Тервел натрупваше самочувствие на ринга. Умората в Майнър вече си пролича. Спортистът от Остин започна да използва "глуха" защита, за да се предпази от ударите на Тервел. След още няколко удара американецът падна в нокдаун за първи път. Майнър се изправи, но Пулев "надуши кръвта" и се втурна още по-ожесточено в атака, но не успя да приключи битката преди гонга.

Рунд 4: Майнър събра сили и бе по-рязък в атаките си в началото на този рунд. Пулев пласира комбинация от десен прав и ляво кроше в главата на американеца. Атаките на боецът ни и все по-зачестилите случаи на игра в клинч отново отнеха от силите на Майнър. Защитата на тексасеца се пропукваше и Майнър допускаше все повече крошета и ъперкъти в брадата си.

Рунд 5: Майнър започна да разчита на "мръсен бокс" в клинча и да предизвиква команда "Брейк!" от рефера, тъй като влизаше с главата напред в атаките си. В един от случаите, в които американецът стъпи напред с главата напред Тервел го посрещна със силен десен ъперкът. Българинът получи проблем с лявото рамо, но не спря да атакува до края на рунда и запази предимството си в съдийските карти.

Рунд 6: Теревел зае центъра на ринга и разчиташе на класически комбинации с два прави удара и изтегляне от краката, за да установи доминацията си още в началото на тази част. Майнър се държеше на краката си и поемаше всяко попадение като шампион, но офанзивните му умения не бяха достатъчно добри, за да затруднят по-малкия от братята Пулеви. В последната минута Тервел скъси дистанцията и започна да налага силни удари в клинча, но Майнър не падна във втори нокдаун.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кубрат

    5 9 Отговор
    Брат за брата.
  • 2 ДелиОрманския

    10 2 Отговор
    оня беше чучело, нискоразрядни ..........
  • 3 урко

    13 4 Отговор
    явно тия братя са специалисти да се бият в уредени мачове с полу - аматьори.. При първия истински мач обаче падат като брашнени чували
  • 4 Зрител

    2 0 Отговор
    Срамна история,това ако са боксьори