Last news in Fakti

20 Декември, 2023 12:49 641

MAX Sport ще даде старт на новия тенис сезон с United Cup 2023

  • а1-
  • max sport-
  • united cup

Спортните канали ще излъчат и демонстративния тенис турнир World Tennis League с участието на Григор Димитров от 21 до 24 декември

Най-добрите играчи в света ще се обединят, за да се състезават рамо до рамо в United Cup - зашеметяващо ново отборно събитие, което ще постави началото на световния тенис сезон. Турнирът ще започне на 29 декември, a MAX Sport ще излъчи всички по-интересни срещи от надпреварата.

United Cup е събитие на ATP и WTA, което ще демонстрира равенство на най-високо ниво в спорта със смесени отбори от 18 държави, които се състезават в австралийските градове Пърт и Сидни в продължение на 10 дни - 29 декември до 7 януари 2023 г. Наградният фонд е 15 млн. долара.

Първите 12 държави в турнира се класират чрез шестте най-високо поставени играчи в съответната ранглиста, които участват както в ATP Tour, така и в Hologic WTA Tour. Останалите шест страни са избрани според най-доброто комбинирано класиране на играчите им.

MAX Sport ще даде старт на новия тенис сезон с United Cup 2023

Пърт и Сидни ще бъдат домакини на три групи от по три държави, които ще се състезават във формат „всеки срещу всеки“ – всеки отбор ще играе по един мач при мъжете и един при жените, както и мач на смесени двойки. Победителите от групите в двата града ще бъдат допълнени от двата отбора с най-добро представяне в груповата фаза. Полуфиналите (6 януари) и финалът (7 януари) ще се играят в Сидни.

Тази година в United Cup ще вземат участие отборите на Полша, Испания и Бразилия в група А; Гърция, Канада и Чили в група В; САЩ, Великобритания и Австралия в група C; Франция, Италия и Германия в група D; Чехия, Китай и Сърбия в група E и Хърватия, Нидерландия и Норвегия в група F.

Няколко дни преди началото United Cup MAX Sport ще излъчи и последния демонстративен турнир за годината - World Tennis League, който ще се проведе в Абу Даби между 21 и 24 декември. Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще вземе участие в турнира заедно с още 15 тенис звезди от мъжкия и женския тур, включително Андрей Рубльов, Арина Сабаленка, Даниил Медведев, Ига Швьонтек, Стефанос Циципас, Пола Бадоса. Срещите от турнира ще бъдат предавани пряко по MAX Sport 1.



Свързани новини