Last news in Fakti

26 Декември, 2023 16:00 1 483 0

Хамилтън: Филмът с Брад Пит ще помогне за разрастването на фенската база на Формула 1

  • формула 1-
  • люис хамилтън-
  • луис хамилтън-
  • спорт

Филмът, който се снима по време на част от състезателните уикенди, трябваше да излезе догодина

Хамилтън: Филмът с Брад Пит ще помогне за разрастването на фенската база на Формула 1 - 1

Седемкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън вярва, че филмът с Брад Пит, който трябва да излезе в началото на 2025 година ще помогне за увеличаването на фенската база на спорта в глобален мащаб и най-вече в Съединените щати.

Филмът, който се снима по време на част от състезателните уикенди, трябваше да излезе догодина. Заради стачките на холивудските сценаристи и актьори обаче продъкцията беше забавена и сега тя трябва да излезе в началото на 2025 година.

Въпреки забавянето Хамилтън вярва, че филмът ще има позитивен ефект и ще привлече нови фенове към Формула 1. Британецът също така отбеляза, че повечето състезания в Съединените щати също помагат на разтежа на спорта зад Океана. В момента в САЩ се провеждат по три старта годишно – в Маями в началото на май, в Остин през октомври и в Лас Вегас месец по-късно.

"Филмът е голяма стъпка в посоката на разширяване на хоризонта на Формула 1. Мисля, че той е резултат от новото ръководство, в лицето на Либърти, добрата работа, която Стефано (Доменикали) и Грег (Мафей, изпълнителният директор на Либърти медия) вършат и фактът, че те са отворени към изпробването на нови неща.

"Фактът, че ни е позволено да направим този филм, че другите отбори се съгласиха да има допълнителен отбор на пистата за снимките с тези филмови звезди... това никога не е правено. Хубаво е, че сега правим неща, които никога преди не са били правени. Наистина вярвам, че те (Доменикали и Мафей) вършат страхотна работа.

"На Вегас беше отделено много внимание. Това състезание ще е важно за сюжета на нашия филм. Ние се стараем той да бъде точно отражение на този легендарен спорт – и старият, и новият.

„С Маями също, имаме страхотни градове тук, с невероятна фенска база във всеки един от тях и всички създават различна атмосфера. Винаги съм чувствал, че имаме нужда от повече от едно състезание в САЩ заради оплакванията на хората, че трябва да стават в 4-5 сутринта, за да гледат надпреварите. Така че беше трудно да налвезем на този пазар.

„Идвахме само веднъж годишно тук, така че сега поддържаме интереса по-дълго. Но трябва да продължим да се разрастваме. Аз смятам, че този филм ще ни помогне. Това е единственият наистина международен или глобален спорт и ние трябва да продължим да привличаме повече хора. Все още има много хора, които могат да се пристрастят, имаме още накъде да се разрастваме“, обясни Хамилтън.

Освен Пит във филма, който все още няма име, участват още Дамсън Ибрис, Хавиер Бардем, Дамсон Ибрис и други. Режисьор на лентата е Джоузеф Косински, чийто последен проект беше Top Gun: Maverick. Хамилтън е води съпродуцент на филма заедно с Пит, Косински и Джери Брукхаймер.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА