Last news in Fakti

21 Декември, 2013 10:47 921 0

„Синята Коледа” събра 76 000 лева

  • левски-
  • синята коледа-
  • парти-
  • търг-
  • фонд 100 години левски

Христо Йовов спечели наддаване за последната шампионска титла с оферта от 22 000 лева

„Синята Коледа” събра 76 000 лева - 1
Снимка: БГНЕС

ПФК Левски събра миналата вечер футболисти, треньори, ръководители, ветерани и привърженици на благотворително коледно парти „Синята Коледа”.

С това бе поставено началото на мащабна кампания за набиране на средства за учредената наскоро фондация „Фонд 100 години Левски”. Събитието бе организирано съвместно от ПФК Левски и „Фонд 100 години Левски”.

Благотворителното парти събра общата сума от 76 000 лева – около 36 000 лева бяха средствата дошли от проведения търг, 30 000 лева от куверти и 10 000 лева от дарения, съобщиха „сините” на официалната си страница.

Първата голяма кауза, за която ще се изразходят набраните средства, е изграждане на терен за детско-юношеската школа на футболния клуб.

Безспорно кулминацията на вечерта бе проведения благотворителен търг. Легендарната „деветка” на Левски Георги Иванов-Гонзо спечели аплодисментите в залата, след като купи капитанската лента на Станислав Ангелов от мача с ЦСКА в четвъртък за сумата от 800 лева.

Друг любимец на Сектор „Б” - Димитър Иванков, пък брои същата сума за фланелката на Мариян Христов в Кайзерслаутен от шампионския сезон на българина в Германия.

Накуп за 3500 лева бяха продадени фланелки на Левски на Христо Йовов и Димитър Иванков. В същото време екип на Гара Дембеле, с който той отбеляза два гола на Локомотив (Пловдив) в мач на „Лаута”, бе закупен за 600 лева.

Други 3500 лева бяха платени от фен за обувките на Даниел Боримиров от историческия мач с Удинезе през 2006 година, пратил „сините” на четвъртфинал в турнира за Купата на УЕФА.

2100 лева бяха дадени и за фланелката на Елин Топузаков от дебюта на Левски в групите на Шампионската лига срещу Барселона на „Камп Ноу”. Фланелката на Владимир Гаджев, с която той вкара страхотен гол на Лил през 2010 година от над 30 метра в груповата фаза на Лига Европа, пък бе продадена за 2600 лева.

След това дойде кулминация на вечерта. На сцената бе извадена купата от последната шампионска титла на тима от 2009 година. След близо 15-минутен и много оспорван търг накрая Христо Йовов спечели наддаването с оферта от 22 000 лева.

Вечерта завърши с песни на ентусиазираните фенове, които не пропуснаха да покажат задоволството си от успеха над вечния съперник ЦСКА в турнира за Купата на България.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА