Last news in Fakti

15 Януари, 2024 15:30 1 369 11

Любопитно: Везенков е като абсолютен великан, Погачар сякаш е невидим

  • спорт

Янис, Лука и звездата на Сърбия от Световното разгромени от Саша в подреждане. Словенците май са административно изключени от допитване за Балканите или са като невидими

Любопитно: Везенков е като абсолютен великан, Погачар сякаш е невидим - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Гледам класация за Спортист на Балканите. Вторият от Тур дьо Франс и бронзов медалист от Световно по колоездене на шосе за тази година Тадей Погачар не го виждам в десетката. Шампионът от Обиколката на Италия за 2023 година и 3-ти в Обиколката на Испания Примож Роглич и него го няма в челото.

Словенците или не са от Балканите, или по някакъв административен начин търпят разгром в анкетата (просто не са допуснати до гласуването). Друго обяснение аз нямам.

Александър Везенков е трети. Вярно гъркът Янис Антетокумпо и словенецът Лука Дончич имаха слаби за тяхните стандарти сезони в НБА, но някак е неловко според мен българинът да ги откъсне с фантастична разлика образно.

А какво остава за Богдан Богданович, който изведе като лидер Сърбия до второ място на Световно първенство по баскетбол.

Все си мисля, че Световното по баскетбол е с по-голяма тежест от Евролигата.

И колкото и класации да се направят сега, в които Везенков да е драстично пред Янис, Лука и Богдан няма да променим факта, че особено първите двама са с коренно различен световен баскетболен престиж от сънародника ни в момента.

Доколкото виждам словенски журналисти не са участвали в избора на спортистите, но това май не пречи някой колега от Балканите да отдаде заслуженото на Погачар например, или пречи? Поги спечели куп класики и Обиколката на Андалусия и Париж-Ница, освен силните изяви на Тура и Световното през 2023 година.

Коментар на Тервел Илиев


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    2 11 Отговор
    Везенков е 3-ти само и единствено по благоговението на Посолството. Като 94-та ви дадоха там някакво 4-то место, да се радвате на Демокрацията.

    Коментиран от #2

  • 2 А на смешните

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Македонци какво дадоха?
  • 3 Обективно

    10 0 Отговор
    Точен коментар ! А и Погачар има най много професионални победи от всички за миналата година
  • 4 Хамид

    1 5 Отговор
    А какво прави Навални бе? Дали не му е студено.?
  • 5 така е

    1 5 Отговор
    само българин, може да плюе българин

    Коментиран от #7, #8, #11

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Така е

    5 1 Отговор

    До коментар #5 от "така е":

    Само българи като теб може да лъжат други българи, толкова нахално. Да кажеш или напишеш реалното не е плюене, но да лъжеш не е добродетел.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.