26 Януари, 2024 13:14 3 328 6

Клоп напуска Ливърпул, причина е, че...

  • футбол

Клоп сподели, че...

Клоп напуска Ливърпул, причина е, че... - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп обяви, че напуска клуба в края на сезона.

56-годишният германец заяви, че се чувства добре, но усеща, че енергията му намалява и това е причината да пожелае да се оттегли.

Клоп застана начело на Ливърпул през есента на 2015 година в един много труден период за "червените". Под негово ръководство обаче тимът се преобрази напълно. Още в първата си кампания Ливърпул игра финал за Лига Европа, който загуби от Севиля, но след това мърсисайдци триумфираха по веднъж с Шампионската лига, трофея във Висшата лига, Купата на Англия, Купата на Лигата, Суперкупата на Европа, както и трофея от Световното клубно първенство. Освен това Ливърпул игра още два финала в Шампионската лига, които загуби от Реал Мадрид, съобщи БТА.
"Ще напусна Ливърпул в края на сезона. Разбирам, че това е шокираща новина за много хора, но мога да обясня или поне да се опитам. Обичам всичко в този клуб, обичам и всичко в града. Обичам нашите фенове, обичам отбора, както и моя щаб. Всичко ми харесва. Но въпреки това смятам, че трябва да взема това решение, защото започвам да губя от енергията си".


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Опа

    5 9 Отговор
    Това не е от умора, а задето се бустерира!
  • 2 Ами да

    15 1 Отговор
    Клоп е умен пич!

    Коментиран от #4

  • 3 Агнето

    16 1 Отговор
    Жалко. Фен съм на Ливърпул и Клоп. Невероятен треньор е.
  • 4 Замбон Карафлас

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "Ами да":

    Сауди Ейребиън го зове, а там има мнооооого кинти
  • 5 МърсиСайд

    0 0 Отговор
    ще остане още един сезон
  • 6 Внос / Износ

    0 1 Отговор
    Това лицемерие Юрген го е научил в Обединеното кралство! Много ви обичам и харесвам, но напускам!
    Кажи им истината на феновете, те не са само в Ливърпул.