Last news in Fakti

9 Февруари, 2024 15:41 1 925 0

Страхотна новина за фенове на баскетбола в България! В последния момент на трансферния прозорец в НБА любимецът...

  • спорт

Може би най-силният гард в света сега получи ценна подкрепа

Страхотна новина за фенове на баскетбола в България! В последния момент на трансферния прозорец в НБА любимецът... - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Лука Дончич е истински родолюбец. Той почти винаги играе за Словения в големите шампионати. Не подтиска балканския си нрав. Харесва песните на Лепа Брена и споделя, че любимото му питие е - ракията.

Дончич е на 24 години. Но 5 пъти е избиран за Мача на звездите в НБА. Липсва му обаче шампионски пръстен.

Тимът му Далас Маверикс е едва осми във временното класиране на Западната конференция в Лигата.

Но е отличник в последния ден на трансферния зимен прозорец в НБА.

Маверикс направи сделка с Шарлът включваща избор в драфта и ролеви играчи за едно от най-силните тежки крила в Лигата Пи Джей Уошингтън.

Така Далас Маверикс имат Лука и Кайри Ървинг за гардове, Тим Хардуей-джуниър и Уошингтън за крила. За титулярен център ще избират между привлеченият също в края на прозореца Даниел Гафорд, Дерек Лайвли и национала на Канада Дуайт Пауъл. Макси Клебер се очертава резерва на тежкото крило. Джош Грийн, Дерик Джоунс и Данте Екзъм са алтернативи на ниските постове.

Ако Далас се запази без контузии в края на този сезон, особено важен изглежда чупливият, но гениален в баскетбола Ървинг, Лука Дончич ще получи сериозна подкрепа.

А Меверикс никак не е за подценяване дори в битката за титлата.

Иначе Дончич си е Дончич. Той реализира 39 точки, направи 11 асистенции и хвана 8 борби за победа на Далас срещу Ню Йорк Никс в "Медисън Скуеър Гардън" в последния мач на Маверикс. Не случайно е обичан много от фенове, включително в България.

Тервел Илиев


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА