Last news in Fakti

9 Февруари, 2024 21:56 17 250 8

Григор Димитров направи нещо рядко срещано още в първата секунда срещу Артур! И завърши срещата пак със стил

  • спорт

Димитров се класира за 1/2-финал, 2:0 сета срещу французин

Григор Димитров направи нещо рядко срещано още в първата секунда срещу Артур! И завърши срещата пак със стил - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Юго Умбер и Хуберт Хуркач са първите полуфиналисти на АТП 250 турнира в Марсилия, Франция. Те победиха с по 2:0 сета Алехандро Давидович-Фокина (Юго) и Томаш Махац. В 19:00 часа българско време Жижен Жанг и Карен Хачанов излязоха в третия четвъртфинал и руснака победи бързо с 2:0 части. Хачанов ще играе с Григор Димитров. Българинът срази Артур Риндеркнех. Французинът е 94-ти в ранглистата на АТП.

6:3, 7:6!

Мачът Григор - Артур започна в 20:27 с ас на българина, 222 километра в час скорост на първия удар в спора. Това предвещаваше какъв ще е изхода на тенис-дуела. Димитров загуби само 1 точка в гейма. Артур обаче също взе подаването си на петнадесет. Сервис-гейм за Гришо на 0 и 2:1 без пробиви. Риндеркнех е висок 1.96 м и трудно влизаше в продължителни разигравания с Димитров. Спортната гордост на Хасково направи поредица от отлични ретури и проби подаването на ръстовия състезател от Франция на 30. Г-н Горещ удар метафорично прави каквото си поиска с Артур на свое подаване. Гейм на 0 и 4:1.

Артур изненада Иржи Лехечка (32-ри в АТП) от Чехия в 1/8-финалите, но сега играе срещу Григор Димитров и му е доста по-сложно на корта. Българинът е 13-ти в класацията при мъжете в тениса, но връхната му точка е номер 3, а сега сякаш играе почти на максимума си.

Не случайно Дими, както го нарича легендата Борис Бекер (най-младият шампион при мъжете на Уимбълдън), спечели АТП 250 турнира в Бризбейн, Австралия. Французинът намали на 2:4. Българинът обаче "излекува" устрема му с любимото си "лекарство" подаване на 0. Започна да става скучно, когато Димитров сервира. Образно, човек няма време да си сипе един сок от хладилника, докато Дими започва и затваря сервис-геймовете си. Артур опитва да направи интригата 3:5. Първия сервис на Гришо се загуби и се стигна до 30:30 при второ подаване. Тогава хасковлията насочи сервис по диагонала и с втория си удар, реализира печеливш форхенд. От публиката пък започнаха да се усмихват любопитно. Какво да направи Артур? Това е почти сходно с България да играе на футбол за мъже с Франция сега.

Подаване на 30 и 1:0 сета!

2:1 гейма за французина до първата почивка във втората част, без брейкове. Той изглежда загря. Българинът пропусна 2 възможности за пробив, 3:2 гейма за Артур. Неприятен момент. Гришо влезе в разиграване при 15:40, а след това сбърка сравнително лесен ретур при 30:40 и подаване на съперника му. Подаване на 15, 3:3 гейма. Димитров не допусна срив, след като изпусна да прати Артур образно да си ляга при 2:2. Звездата на Голдън Стейт Стеф Къри обича да показва такъв жест, след като накаже с ключов кош баскетболен съперник на воините. Надвисва сянката на тайбрек. 4:3 за Артур. 4:4, 5:4 за представителя на домакините, 5:5 - подавания без някаква интрига. Нов сервис-гейм 6:5 за французина. Подаване на 0 и 6:6. Димитров не допусна нито една точка за пробив и в този сет.

Тайбрек:

1:0 точки за Гришо, мини-пробив.

2:0 с ас.

3:0 съперникът на Гришо сгреши при ретура на втори сервис.

3:1 ас.

3:2 след тежко разиграване.

4:2 след ново тежко разиграване този път при подаване на Димитров.

Отличен сервис, Артур не вкара ретура 5:2 точки.

Мини-брейк 6:2 т.

6:3 точка от сервис.

7:3, Дими победи! Подаване, което Артур Риндеркнех не успя да върне в корта.

Полуфиналите са в събота.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гришу

    17 1 Отговор
    Грушу е най великият тенесист във Хасково
  • 2 Хипи

    6 1 Отговор
    Терв ел тъ по то

    Коментиран от #5

  • 3 Ице

    6 2 Отговор
    Какво е направил? Да не е изплякал някое маце?
  • 4 Браво!

    21 2 Отговор
    Пак победа!!!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Локо Сф1956

    40 4 Отговор
    Казвал съм го и пак ще го кажа. Гришо е "И сам войнът е войн" Единственият спортист на България по тенис на корт в световният елит. Жива реклама на България по света. Да е жив и здрав и да ни радва с победи.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.